medyauzmani.com
Bölge Koordinasyon Kurulu’nun bu yılki son toplantısı Gümüşhane’de yapıldı – Haber Ajans

Bölge Koordinasyon Kurulu’nun bu yılki son toplantısı Gümüşhane’de yapıldı

2022 Bölge Koordinasyon Kurulu’nun son toplantısı Gümüşhane’de Vali Yardımcısı Ali Rikai Yerlikaya başkanlığında yapıldı.

Valilik toplantı odasında yapılan toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Yerli Kaya, kentin kamu yatırımlarını değerlendirmek, daha önce alınan kararların takibini yapmak, ilgili kurumların çalışmalarını, projelerini ve yatırımlarını gözden geçirmek için bir araya geldiklerini söyledi. çalışma alanlarına yönelmek ve kurumlar arası koordinasyon gerektiren konuları tartışmak.

Yerlikaya, Gümüşhan’da toplam 17 milyar 285 milyon TL tutarında 222 proje bulunduğunu aktarırken, yerlikaya, sektör bazında en yüksek yatırım harcamalarının 9 milyar 359 milyon TL’lik değerle ulaşım sektöründe olduğunu bildirdi. 222 proje. İhalesi devam eden 141, ihalesi devam eden 41 proje tamamlanmış olup, halen aşamada olduklarını göstermektedir.

Toplantıda Yatırımcı Kurumlar Kurulu üyesi olan bölge ve valiliklerin yöneticileri, valilikte yürütülen faaliyetler hakkında katılımcılara bilgi verdi ve koordinasyon gerektiren durumlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürü Cengiz Han Kilisaslan, Gümüşhane’de 7 büyük su projesi, 19 gölet projesi ve 16 taşkın kontrol projesi bulunduğunu ve toplam 107 projenin hayata geçirildiğini, Bahçecik İçmesuyu Projesi’nin ise devam ettiğini söyledi. Kente içme suyu sağlayacak olan ve iki etap halinde devam eden ve 2,1 kilometre uzunluğundaki dönüşüm ve arıtma hattı ile iletim hattında çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kılıçaslan, 10 yıl önce yapımına başlanan ancak yüksek maliyetler nedeniyle tamamlanamayan Harshet Deresi Islah Projesi’nin tedarik ihalesinin ikinci bölümünün tasfiye edildiğini ve yeniden ihale için izin talep ettiklerini bildirdi. Jandarma köprüsünün proje çalışmaları ve imalat hazırlıkları tamamlanmış olup, kısa sürede üretimi gerçekleştirecek ve köprüyü ulaşıma açacaktır.

Kilket Vadisi’nin 40 yıllık hayali Sadık Barajı’nın 2014 yılında sular altında kalmasıyla başlayan sulama sistemiyle ilgili Kilket Belediye Başkan Yardımcısı Set Tok’un sorusuna Kilgaslan, Sadık Barajı Testte sorun var Kış mevsiminden önce testleri tamamlamayı hedefliyoruz, “Testlerin ana hatlarda yapıldığını, sonrasında yedek hatların bypass edileceğini” sözlerine ekledi.

“Yeni Zigana Tüneli Nisan’da Açılacak”

Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Aşık yaptığı sunumunda, yeni Zigana Tüneli’nin elektromekanik üretiminin devam ettiğini, 6 km’lik kısımda Sıcak Karışımlı Asfalt Bitüm (BSK) işlerinin tamamlandığını ve proje sonunda tamamlandığını ifade etti. yıl içinde tünelde BSK çalışmaları tamamlanacak ve operasyonlar devam edecek Aydınlatma, havalandırma ve otomasyon Nisan ayında trafiğe açılacaktır. Tünel tamamlandı. Yeni Zigana tünelinde şaft imalatının Türkiye’de ve Avrupa’da ilk kez gerçekleştirildiğini belirten Aşık, gösterisinin devamında diğer çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yolu 16 kilometre kısaltacak Tarson Tüneli projeleri devam ediyor.

Aşık, İran Belediye Başkanı Mutlu Özel’in sorusuna istinaden İkisu-İran arasındaki Tersun Dağ Tüneli’nin akıbetiyle ilgili şu açıklamayı yaptı: Çalışan uygulama projelerimiz var.Detaylı projeler yapılıyor.O bölgede 3 kavşak olacak.Mevcut yolu 16 kilometre kısaltan bir proje olacak.Aynı zamanda yatırım programı için teklif sunduk. Yatırım programına alınıp uygulanan projelerin onaylanmasından sonra ortaya konulabilir. Şu anda projelerin uygulanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.”

Toplantı, diğer kurum temsilcilerinin sunumları ve soru-cevap bölümü ile sona erdi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın