medyauzmani.com
Birlik ve bütünlük içinde – Haber Ajans

Birlik ve bütünlük içinde

Olumsuz olaylar karşısında halkın birlik ve beraberliği sonucunda sorunların çözümünün kolay olacağı inkar edilemez.

Yılın son ayına girmek üzereyiz, geriye kasımdan sonra Aralık ayına ve ardından yeni yıla merhaba demeye hazırlanıyoruz.

Takvim sayfalarını geride bırakırken, geriye dönüp olumlu ya da olumsuz olayların raporlarına baktığımızda, yeni bir yılda nasıl ve neler yaşadığımızı ve yaşamak istemediğimizi düşünmemiz gerekiyor.

Yeni yıl yaklaşırken, 2023’ün ülkemiz için “seçim” yılı olduğuna inandığımız şu günlerde, iktidar ve muhalefetle çalışmaların yoğunlaştığını görüyoruz.

Siyasilerden mitinglerinde kullanacakları kelimeleri seçmelerini ve bunu vatandaşlarla konuşurken kırıcı olmadan yapmalarını, iktidara gelebilmeleri veya iktidar koltuğunu koruyabilmelerini bekliyoruz.

Bu ülke, hepimizin içinde yaşadığı ülkeyi yönetmeye taliptir ve tamamlayıcı olmalıdır. Bir süre daha iktidarda kalabilmek için böyle olması gerektiğini düşünürken; Saldırgan, saldırgan ve kışkırtıcı sözlerden kaçınmak önemlidir.

Cenazelerde aynı safta yer alan insanların ortak duyguları olduğu gibi, ülkedeki huzurlu sosyal ve sosyal ortamın yaşanabilmesi için de aynı duygulara sahip olunmasına önem verilmelidir.

Vatandaş kendi ekonomik kaygılarıyla mücadele ederken, vatandaşın huzurlu ve mutlu olması için ülkeyi yönetenlerin ortak akılla hareket etmesi bekleniyor.

Seçim yaklaşırken halk arasında “tek oy” lafları sarf etmek, halkın kafasını karıştırmak, vatandaşı önemsiyormuş gibi görünmek yetmez.

Vatandaşın önemi ve değeri her zaman unutulmamalıdır. Vatandaşları siyasi görüşlerinden dolayı uzaklaştırmaya veya uzaklaştırmaya çalışmak yerine kazan-kazan taktiklerini kullanmak gerekiyor.

İnsanları gücendirmek veya gücendirmek kolaydır, ancak kazanmanın zor olduğunu anlamamız gerekir.

Bu ülkede siyaset yapmak isteyen her vatandaş hangi partiye çalışırsa, oy hakkı kadar seçilme hakkı da vardır.

Siyasi yasak yoksa, vatandaşın aday olmasında bir sakınca yoksa ona saygı duymak demokrasinin kurallarından biridir.

Bir siyasi partiye üye olmak, üye veya aday olmak “hak” ise ve başka bir siyasi partiye üye olmak kabul edilmiyorsa, böyle bir demokrasi anlayışı ve barış ortamı düşünülemez.

2023 seçimleri öncesi vatandaşlarımız ülkemizin ve halkımızın geleceğinde barış için siyasetçilerdir. Birlik ve beraberlik içinde olmanızı, kırıcı sözlerden kaçınmanızı bekler.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın