medyauzmani.com
Bilim adamları Psikofarmakoloji Konferansı’nda bir araya geldi – Haber Ajans

Bilim adamları Psikofarmakoloji Konferansı’nda bir araya geldi

Antalya’da düzenlenen 13. Uluslararası Psikofarmakoloji Konferansı ve 9. Uluslararası Çocuk ve Ergenler için Psikofarmakoloji Sempozyumu 6 ülkeden 600 bilim insanının katılımıyla başladı.

Psikofarmakoloji Derneği tarafından Kundu turizm bölgesinde bir otelde düzenlenen konferans ve sempozyuma Türkiye’nin yanı sıra 6 ülkeden 25 yabancı konuşmacı ve 600 bilim insanı katıldı.

Birlik Başkanı ve Kongre a. Dr. Kemal Sayar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konferansın bilimsel açıdan Türkiye’nin önde gelen psikiyatri konferanslarından biri olduğunu söyledi.

Sayar, dünya gündeminde konuşulan her şeyin bu konferansta gündeme alınacağını açıklayarak, Kanada’dan İngiltere’ye, Amerika Birleşik Devletleri’nden Avrupa’nın çeşitli ülkelerine alanında uzman akademisyenlerin sunum yapacağını belirtti. programdaki konuşmalar

Psikoterapi alanındaki son gelişmeler de tartışılacaktır.

Sayar, konferansa uluslararası psikiyatri alanından önemli isimlerin katıldığını belirterek, şunları kaydetti:

“Kongrede salgın sonrası ne oldu? Salgın sonrası ruh sağlığı hakkında nasıl düşünmeliyiz? Alanımızdaki güncel gelişmeler nelerdir? İlaç tedavisi, ilaç benzeri tedaviler ve biyolojik tedavilerdeki son gelişmeler nelerdir? Bunları tartışacağız” . Uzmanlarla görüşüyoruz. Onlarca seans düzenliyoruz.”

Bu konferansların genç psikiyatristlere mesleği daha iyi öğrenmeleri için büyük bir fırsat sunduğunu söyleyen Sayar, konferans asistanlarına ücretsiz fırsatlar sunduklarını ve kayıt ücreti talep etmediklerini belirtti.

200’den fazla psikiyatri asistanının konferans kapsamında ücretsiz eğitimden yararlanabileceğini belirten Sayar, “Dünyanın farklı ülkelerinden çok ünlü bilim adamları konferansta deneyimlerini paylaşıyorlar. Sunumların sonunda ise konuşma fırsatı buluyorlar. genç psikiyatri öğrencileriyle yüz yüze görüşerek ilişkilerini geliştiriyorlar Gençler daha sonra burada tanıştıkları akademisyenlerle işbirliği yapıyorlar.Mesleğin en önemli konferanslarından birini yapıyoruz.” ifadesini kullanın.

Kongre Eşbaşkanı A. Dr. Makahit Öztürk, pandemi sonrası yeniden yüz yüze konferans düzenlemenin heyecanını yaşadıklarını, konferansta çocuk ve yetişkin alanında birçok üniversiteden psikiyatristlerin bir araya geldiğini ifade etti.

Hollanda’dan Profesör. Dr. Mehriban Heval Özgen, konferansta göçmen psikolojisi ve uyuşturucu tedavisi alanındaki bilimsel çalışmalarını sunacağını söyledi.

Konferansın dünyadaki sayılı organizasyonlar arasında yer aldığını vurgulayan Özgen, ekipleriyle Hollanda’dan geldiklerini belirtti.

Konferans 12 Kasım’da sona erecek.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın