medyauzmani.com
Başkentte kömür denetimleri sıklaştırıldı – Haber Ajans

Başkentte kömür denetimleri sıklaştırıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi kalitesiz kömürlere kış ayları gelmeden izin vermiyor. Çevre Sağlığı Müdürlüğü ekiplerince hava kalitesinin korunması ve kirliliğin önlenmesi amacıyla seralarda, katı yakıt bayilerinde ve kaloriferli binalarda sık sık denetimler yapılıyor.

Büyükşehir Belediyesi, Antalya’da kullanılan akaryakıtın Bölge Çevre Kurulu kararında belirtilen standartlara uygun olup olmadığının tespiti için denetimler yapıyor. Kış aylarının gelmesiyle birlikte kömür kamyonları, kömür ocakları, meskenler, seralar ve katı yakıt satıcılarının denetimleri sıklaştırıldı. Ayrıca ekipler, kentte seyir halindeki tır ve tırların denetimlerini de yapıyor. AQC’ye sahip olmayan kömürler ilçeden çıkarılır.

Usta 366 puan

Antalya Büyükşehir Belediyesi çevre sağlığı ekipleri, ısıtma kaynaklı hava kirliliğinin kontrolü yönetmeliği ve İl Çevre Kurulu kararı doğrultusunda ilin girişindeki kömürlü kamyonlardan numune alırken, gezici ekipler de 176 katı yakıt satış noktası, 130 serada kontrol yaptı. ve 60 ısıtma yapısı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, vatandaşları daha kaliteli hava solumaları için Büyükşehir Belediyesi’nden uygunluk belgesi olmadan kömür almamaları konusunda uyardı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın