medyauzmani.com
Bakan Yannick’ten Yalova’ya yatırım için müjdeli haber – Haber Ajans

Bakan Yannick’ten Yalova’ya yatırım için müjdeli haber

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Yalova’da iki aile destek merkezi, bir sosyal hizmet merkezi ve 750 kişilik aşevi kurulacağını söyledi.

Bakan Yannik, 2023 İl Toplantıları için geldiği Yalova’daki Çınarcık Huzurevi’ni ziyaret etti.Yannik burada yaşlılarla sohbet etti, tek katlı evlerde yaşayan yaşlılarla tek tek sohbet etti. Huzurevi sakinleri, bu uygun fırsat için Yanık’a teşekkür ederek, dileklerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletmelerini istedi.

Burada gazetecilere konuşan Bakan Yanık, Yalova’daki çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi: “Önümüzdeki dönemde Yalova’da iki yeni Aile Destek Merkezi (ADEM) açmayı umuyoruz. Bunu sizlerle paylaşmak istiyorum. sahip olduğumuz aşevi programları Bu çerçevede Yalova’da 750 kişilik mutfak kurarak aşevi programımızda uygulamaya devam edeceğiz, diğer taraftan sorumluluğunda yeni bir Sosyal Hizmet Merkezi (SHM) açacağız. Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün … bakanlığımızın hizmetlerini Yalova’ya daha kapsamlı ve etkin bir şekilde ulaştırmak için burada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı binasını yenileyerek daha etkin hizmetler sunmaya çalışacağız. “

“Ev tipi huzurevlerini artırmaya çalışıyoruz”

Yannick, Çınarcık Huzurevi sakinlerinin kendilerini daha rahat ve mutlu hissedecekleri ve aktif yaşlanmaya hizmet edecek şekilde düzenlenmesine önem verdiklerini açıklayarak, “Burada rahatlık ve mutluluğu görmekten çok mutluyuz. Umarız bunu hayata geçirmeye çalışırız. ve bu konsepti ülkemizin farklı yerlerinde uygulayarak bu “evde huzurevlerini” çoğaltın. Özellikle sevgili yaşlılarımızla ilgili farklı programlarımızı da sizlerle paylaşıyoruz. Aktif yaşlanmada yaşlıların üretken olmaya devam etmesini ve Huzurevleri kavramı özellikle bu amaca uygundur.Farklı sosyal alanları ve spor aktiviteleri varsa onları idame ettirecek bir mekanizmaya sahip olmaları önemlidir.Bu anlamda hizmetlerimizi artırmaya devam edeceğiz. yaşlılara.”

Çocuk işçiliğine değinen Yannick, “Çocuklarla ilgili hizmetlerimizi aile odaklı olarak başlatmak ve ardından çocuklarımızı etkin bir şekilde eğitmek, karakter gelişimi ve sağlık hizmetlerine devam etmek için çocuk hizmetlerimizi artırmaya devam ediyoruz. Çocuklarımızın ve yaşlılarımızın birikimlerinden ve birikimlerinden yararlanacakları toplantılar düzenlemek Bu anlamda Bakanlığımızın çeşitli çalışma ve hizmet alanları arasındaki etkileşimi ve dayanışmayı önümüzdeki dönemde de artırarak sürdüreceğimizi umuyorum. “

Bakan Yanık’a huzurevi ziyaretinde Vali Muammer Erol, Yalova AKP Temsilcileri Ahmet Büyükgümüş, Maliha Akyol, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tutok ve AKP Bölge Başkanı Mughalim Baktar eşlik etti.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın