medyauzmani.com
Bakan Özer: Çocuklarımız, büyüklerimiz köylerde olacak – Haber Ajans

Bakan Özer: Çocuklarımız, büyüklerimiz köylerde olacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Çocuklarımız ve büyüklerimiz köylerde olacak, köylere öğretmenlerimizi ve baş antrenörlerimizi getireceğiz. Köylülerin hizmetinde olacağız ve her türlü kursları düzenlemeyi umuyoruz. orada.”

Aktif olarak kullanılmayan köy okullarının yeniden açılmasıyla birlikte hem çocukların hem de velilerin bir arada eğitim alacağı ilköğretim okulu, anaokulu ve halk eğitim merkezi olarak tasarlanan köy yaşam merkezlerinin sayısı 2000’e ulaştı.

Biten 2000 Köy Yaşam Merkezi’nin açılış töreni Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Aktay, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Tarım ve Orman Bakanı Fahit Kirisi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile 81 ilden milli eğitim müdürleri ve tüm illerden gelen şefler katıldı. Türkiye üzerinden. .

Ankara Güzel Sanatlar Yüksekokulu öğrencilerinin küçük bir konser verdiği programda konuşan Bakan Özer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öncülüğünde son yirmi yılda eğitim alanında çok boyutlu devrimlerin yaşandığını kaydetti.

Bakan Özer, ülkelerin kalıcı sermayesinin insan sermayesi olduğunu ve eğitimin bu sermayenin kalitesini artırmada en önemli araç olduğunu vurgulayarak, “Bu nedenle ülkeler eğitim oranlarının yüzde 100’e ulaşması için büyük çaba sarf ediyor. rekabet gücünü artırmak için eğitimin her kademesinde.Buraya geldiğimizde görüntü çok kötü.2000’lerde beş yaşındakilerin okullulaşma oranı sadece yüzde 11, orta öğretimde okullaşma oranı 44’tü. yüzde ve net yüksek öğrenim kayıt oranı yüz ve sadece yüzde 14 idi.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde tüm il ve ilçelerde eğitim kampanyasının uygulanmasına değinen Bakan Özer, son 20 yılda eğitim sisteminin daha demokratik, daha katılımcı ve vatandaş ayrımı yapılmadığını söyledi. .

Özer, “Türkiye’nin Bir Yüzyılı” şarkısında ifade ettiği gibi, son yirmi yılda mazlumların şarkı söylediğini kaydederek, “Ümit ediyoruz ki Türkiye’nin yeni yüzyılında bu mazlumlar şarkılarını söylemeye devam edecekler. sadece Türkiye’de. Ama aynı zamanda dünyanın her yerinde.” Bilim adamı”.

“Çocuklarımız da büyüklerimiz de köylerde olacak”

Bugün açılan köy yaşam merkezleriyle yeni bir genişlemeye imza atmanın büyük mutluluğunu dile getiren Özer, şöyle konuştu:

“Köylerdeki atıl durumdaki köy okullarını çok kısa sürede reforme ettik ve köydeki çocuklarımızın anaokulu ve ilköğretim okullarının ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli mevzuat değişikliklerini yaparak köy okullarını açabilme imkanına kavuştuk. bir köy çocuğuna okul ve geçenlerde Wan’da bir çocuk için ilkokul açtık orada da kalmadık Hidd; Sayın Bakanımızın da açıkladığı gibi onların tarım ve hayvancılıkla ilgili bilgilerini sürekli güncelleyecek bir projeyi hayata geçirdik, Türkiye’yi tarım alanında güçlü bir ülke haline getirmek için yeni gelişmeleri takip etmek ve kalkınmaya köylerden başlamak, “Çocuklarımız ve büyüklerimiz köylerde olacak, öğretmenlerimizi ve eğiticilerimizi köylere aktaracağız. Köylülerin hizmetinde olacağız. Ve umarım orada istedikleri kursu düzenlerler.”

2022 yılı sonuna kadar atıl kalan 6 bin 970 okulun tamamının açılacağını kaydeden Özer, köyde yaşam merkezlerinin açılmasının hayırlı olmasını diledi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın