medyauzmani.com
Baba ve çocuklarının aylar sonra duygu yüklü buluşması – Haber Ajans

Baba ve çocuklarının aylar sonra duygu yüklü buluşması

Kahramanmaraş’ta 8 aydır çocuklarını görmediğini söyleyerek mahkemeye başvuran vatandaş, aylar sonra onlarla tanışmış ve özlemini çekmişti.

Çocuğun doğumu ve çocukla kişisel ilişki kurulması çalışmaları, “Çocuğun Doğumu ve Çocukla Kişisel İlişki Kurulmasına İlişkin Emir ve Tedbirlerin İnfazı Hakkında Yönetmelik” çerçevesinde yürütülür. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren , Kahramanmaraş’ta başladı.

Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü Ş.K.’nin uygulamaları kapsamında 8 aydır çocuklarını görmediğini bildirdi. Adı geçen vatandaşın talebi üzerine, müdürlük tarafından engelli anne YK’nın çocuklarına el konularak engelli baba Ş.K.’ye nakledildi. ile buluştu.

Çocuklarını uzun süre göremeyen babanın buluşması herkesi duygulandırdı. Doğum süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, çocukların anne-babaları ile belirlenen süre içerisinde kaliteli vakit geçirirken, “Hukuk Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğümüz, etkin, sürdürülebilir ve erişilebilir bir hizmet sunuyor. mağdurlara ve özellikle hassas gruplara yönelik hukuki süreç Onarıcı adalet ve sosyal hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde Mağdur destek sistemi kurmak amacıyla faaliyetlerine devam etmektedir. 3 Şubat 2020 tarihi itibari ile suç mağdurlarına bilgi ve rehberlik hizmeti, psikososyal destek hizmeti verilmesi için adalet sağlandı. 425 doğum işlemi yapıldı 109 dosyada ailelerimizin çocuklarına bakan uzman velilerimiz annelerine veya bir formatta babalar

Hukuki Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü tarafından verilen hizmet için vatandaşların herhangi bir ücret ödemediğine dikkat çeken Çelik, “Boşanmış eşler arasındaki iletişim sorununu çözmekle kalmıyor, doğum merkezine ulaşamayan engelli vatandaşlarımıza da destek oluyoruz. çeşitli sebeplerle onları annelerinin evinden alıp babalarının evlerine götürerek çocuklarına kavuşmaları için hizmetimizi sunduk.”

Uzun bir aradan sonra çocuklarını görmekten duyduğu mutluluğu dile getiren K.K., “Belediye başkanımıza ve belediye başkanımıza çocuklarımı gördükleri için teşekkür ediyorum, Allah hepsinden razı olsun. Çocuklarımı bu hizmet için gördüm” dedi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın