medyauzmani.com
Aydın’da gazeteci çocuğa “İnsanlık ölmedi” dedirten hareket – Haber Ajans

Aydın’da gazeteci çocuğa “İnsanlık ölmedi” dedirten hareket

Aydın’ın İncirliova ilçesinde Türkiye gazetesinin dağıtımını yapan Bilal Yılmen, gazeteleri dağıtırken yolda bulduğu 6 bin 900 bin lirayı müfettiş gibi aradıktan sonra bulan sahibine teslim etti. Yelmen’in tipik davranışı insanlara “insanlık ölmedi” dedirtti.

İncirliova’nın gazete dağıtımcısı 36 yaşındaki Bilal Yelmen, sabah saatlerinde Türkiye’deki abonelere gazete dağıtmak için yola çıktı. Paraların Sandıklı Mahallesi ile Cumhuriyet Mahallesi’nin kesiştiği noktada kaldırımda durduğuna dikkat edin. Kısa bir şaşkınlık yaşayan Yelmen, parayı saydığında 6 bin 900 lira olduğuna karar verdi. Paranın onu bulan kaldırıma park edilmiş kamyonetin sürücüsünden düşmüş olabileceğine inanan Yellmen, kamyonetin plakasının fotoğrafını çeker. Bir süredir çevrede araştırma yapan Yellmen, mahalle bakkalına giderek parayı bırakan kişinin kendisine ulaşabilmesi için telefon numarasını bıraktı. Gazetesini dağıtmak için bir kez daha yola çıkan Yelmen, dağıtımdan sonra paranın sahibine ulaşmak için dedektif gibi bir yol izledi. Fotoğrafını çektiği plaka aracılığıyla otomobilin sahibine ulaşmayı başaran Yilmen, bulduğu paranın detaylarını sorduktan sonra düşen paranın kamyonetin sahibi İrfan Demir olduğuna karar verdi. Daha sonra Demir ile tanışan Yelmen, bulduğu parayı saydı ve sahibine teslim etti. Sabah saatlerinde parasının kaybolduğunu fark eden İrfan, örnek davranışından dolayı Demir Yilmen’e teşekkür etti.

“Gittiğini bilmiyorduk.”

Sabah paraların kaybolduğunu fark eden Demir, “Akşam dükkândan geldim. Yorgundum galiba çantayı açık unutmuşum. Oradan bir tomar para düştü. Bu sabah fark ettik. Kimse yok.” paranın kaybolduğunu biliyor Allah onlardan razı olsun.” Kendisini bulan arkadaşımız hakkında.

“Param olduğu sürece üzgündüm.”

Herkesi bu tür konularda duyarlı olmaya çağıran Bilal Yelmen, insanlığa karşı görevini yaptığını belirterek, “Sabah 8’de Türkiye gazetesini dağıtıyorum. Dağıtım sırasında yerde para olduğunu gördüm. .Emin olmak için gittim baktım Parayı aldım.Parayı bulunca arabanın sahibi olabilir diye düşündüm.Aracın plakasının fotoğrafını çektim.Teslimat gerçekleşmeden önce gittim en yakın bakkala durumu kısaca anlatıp telefon numaramı bıraktım dağıtıma devam ettim dağıtım bittikten sonra bir şekilde aracın sahibine ulaştık paranın kendisine ait olduğunu anlayınca ona teslim ettik 2-3 saat para cebimde kaldı bu süre zarfında gerçekten çok üzüldüm bir an önce teslim etmek istedim çok şükür sahibine ulaştık teslim ettik tüm hemşehrilerimizden istiyorum duyarlı olmak ve öyle davranmak.Vicdanım rahat.Daha önce çok olmasa da iki üç kat para buldum ve sahiplerine teslim ettim.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın