medyauzmani.com
“Arap Hat Sanatına Kalemin Aşk Yolculuğu” sergisi Üsküdar’da açıldı – Haber Ajans

“Arap Hat Sanatına Kalemin Aşk Yolculuğu” sergisi Üsküdar’da açıldı

Kültür ve sanat faaliyetlerini sürdüren Üsküdar Belediyesi, ana sanatçı Amina Sağlam Bakan’ın eserlerinden oluşan “Kalemin Hat Sanatında Aşka Yolculuğu Sergisi”ni topladı. Aşkın saf ve huzurlu yanını farklı açılardan ifade etmek için Üsküdar’da Hat Galerisi kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Üsküdar Belediyesi’nin İstanbullularla buluşturduğu hat sergisine çok sayıda sanatsever ev sahipliği yaptı. Eserleri yurt içi ve yurt dışında birçok koleksiyonda yer alan sanatçı Emine Sağlam’ın yapıtlarından oluşan sergi, dün akşam Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Kalem Aşka Hat Sergisi Sergisi” adıyla ziyaretçilere açıldı. Aşkın rehberliğinde farklı hayat hikayelerini temsil eden eserlerden oluşan sergi 27 Kasım’a kadar ziyaret edilebilir.

Serginin açılışına Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zakaria Chanlier de katıldı.

Hattat Emin Selim Bakan, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Sanat bir görev ve yöntemdir. Tarih boyunca insanları etkisi altına alan hat sanatı, sürekli gelişen dinamizmi ile günümüzde baş döndürücü bir güzelliğe ulaşmıştır. Mesajlar canlıdır. Sınırsız tasarım ve kompozisyon mümkündür.Ortaya çıkan görsel güzellik derin ve etkileyicidir.“Aşk varoluşun özüdür” diyerek yola çıktığım bu yolculukta, tüm yolların ona çıktığını anladım. Aşk.”

“Açıkçası gerçekten yıllarca süren bir çalışma gerektirdi”

Sergiyi gezen Yurttaş Kemaleddin Aktaş, “Sanatsal olarak geleneksel hat, İslam sanatlarının temel unsuru olan hat sanatıdır. Aslında yıllarca emek verilmiş, emek verilmiş çok güzel eserler var. uzun yıllar.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın