medyauzmani.com
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden çiftçilere dijital sensör desteği – Haber Ajans

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden çiftçilere dijital sensör desteği

Antalya Belediyesi (AA), soğuk havalarda çiftçilerin seralarının sıcaklığını ve nemini akıllı telefonları ile evlerinden takip etmelerini sağlayacak dijital sensör bağışladı.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre "Dijital Tarım Projesi" Proje kapsamında sera ve bahçelere kurulan dijital tarımsal takip kablosuz izleme sistemi ile üreticiler seraların sıcaklık ve nemini cep telefonlarından takip edebiliyor.

Geçen yıl Elmalı ve Kumluca ilçelerinde dağıtılan dijital sensörler büyük verim sağladığı için çiftçilere dijital sensör bağışı yapılarak üreticiler destekleniyor.

Büyükşehir Belediyesi Tarım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, kış ayları yaklaşırken üreticilerin seralardaki sıcaklığı anında takip edebilmesi için Kumluca Mavikent Yenicepınar Kooperatifçiliği üyelerine dijital sensörler bağışladı.

Ekipler, çiftçilerin seralarına kurarak dijital sensörlerin nasıl kullanılacağını gösterdi.

Dijital sensör ile çiftçiler, cep telefonlarına yükledikleri aplikasyon ile seralarındaki sıcaklık ve nemi anlık olarak görebilmektedir. Bu sayede kışın tarımsal don olaylarının önüne geçerek girdi maliyetlerini düşürmeyi hedefliyor.

Büyükşehir Belediyesi Tarım Hizmetleri Daire Başkanlığı’nda görev yapan Ziraat Yüksek Mühendisi Nermin Ata Aksu, tarımsal üretimi geliştirmek ve çiftçileri yeni teknoloji ile buluşturmak için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

Aksu, akıllı tarım uygulamaları ile üreticiler için girdi maliyetlerini düşürerek tarımda verimliliği artırmayı hedeflediklerini belirtti. "Geçen yıl dijital tarım projemizi Kumluca’da hayata geçirdik ve takibini yaptık. Çiftçilerimizden olumlu sonuçlar aldık. Çiftçilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda Kumkola ilçesinde faaliyetimize devam etmekteyiz." Cümleler kullanın.

Mavikent Yenicepınar Kooperatifi Başkanı Duran Akarbulut, üreticilerin seralarına gitmeden de sıcaklıkları takip edebileceklerine dikkat çekerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e bu imkanı sağladığı için teşekkür etti.

Komluca’da çiftçilik yapan Celal Arkan, çiftçilere verilen cihazların çok iyi olduğunu belirtti. "Gece kalkıp seraya taşınmaktan yorulduk. Havanın soğumasını beklediğimiz günlerde sabaha kadar beklerdik. Şu anda teknolojik gelişmeler bizim için iyi. Seranın sıcaklığını evimizden takip edebileceğiz." dedi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın