medyauzmani.com
7.7 büyüklüğündeki depremin ardından ne oldu? – Haber Ajans

7.7 büyüklüğündeki depremin ardından ne oldu?

Maalesef dün sabah tarihimizin en büyük felaketlerinden birine tanık olduk. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem, 10 farklı ilde yaklaşık 13,5 milyon kişinin yaşadığı bir bölgede büyük yıkıma neden oldu. Son resmi verilere göre 5.575 bina yıkıldı, 20.426 kişi yaralandı ve 3.381 kişi hayatını kaybetti.

Bölgeden alınan bilgiye göre arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Ancak yıkılan bina sayısının fazla olması ve kötü hava koşulları işletmeyi olumsuz etkiledi. Ancak deprem sonrası büyük ölçüde yıkılan bazı bölgelere yardım ulaştırılamadığını söyleyenler de var. Öte yandan büyük felaketin ardından milyonların gece boyu heyecan ve umutla takip ettiği birçok gelişme yaşandı. Gelin detaylara birlikte bakalım…

Artçı sarsıntılar gece boyunca devam etti

Bu nedenle arama kurtarma çalışmalarının zaman zaman aksadığı gözlemlenmiştir. Ancak bazı artçı sarsıntılar tüm Türkiye için büyük bir korkuya ve yeni bir felakete yol açacak kadar şiddetliydi. Pazarcık’ta gece saat 23.37’de 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi saat 23.40 sıralarında 5.2 büyüklüğünde depremle sarsıldı.

AFAD Deprem Yönetimi ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, saat 00.05’te yaptığı açıklamada, “Kurtarma çalışmalarının yeni başladığı yerler var.

AFAD Acil Durum Yönetim Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Tatar, arama kurtarma çalışmalarına ilişkin bazı bilgileri kamuoyuyla paylaştı. Tatar, arama kurtarma çalışmaları kapsamında ulaşılamayan yerlerin olup olmadığı sorusu üzerine,

Enkazın olduğu yerler belli, yıkılan binaların olduğu yerler belli ve ekipler bir şekilde buraların hepsine yönlendirildi. Bu çok büyük bir alan. 25.000’e yakın arama kurtarma ekibinin bulunduğu bir bölgede, bu kadar geniş bir alanda her yere tek seferde ulaşmak kolay değil. Ama artık her yer kontrol altında ve her yere ulaşıldı. Ancak hala enkaz olduğu bilinmesine rağmen arama kurtarma çalışmalarının başladığı yerler var. Başlamak için hala yeni yerler var.” cevap için.

Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, gece saatlerinde ürkütücü bir açıklama yaparak, “60 bin nüfuslu şehrin yarısından fazlası yok” dedi.

Gazeteci Kunet Özdemir’in YouTube programına katılan Şahin, Özdemir’in “Bölgede kaç tane bina yıkıldı, yerini tespit edebildiniz mi?? “sormak,”60.000 nüfuslu bölgenin yarısından fazlası yoktur.” cevap için.

Türk Hava Yolları (THY), gece 00.50’de deprem bölgesinden İstanbul’a sabit seferleri 100 TL’ye yaptığını duyurdu.

yer sarsıntısı

Türk Hava Yolları, deprem bölgesindeki iş dünyasına destek amacıyla Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ’dan İstanbul’a yapılan tüm seferlerde bilet fiyatının 100 TL olacağını açıkladı. Uygulama 13 Şubat’a kadar devam edecek.

Saat 01.05 sıralarında İstanbul’dan başta Hatay olmak üzere deprem bölgesine 6.718 arama kurtarma personeli sevk edildi.

yer sarsıntısı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, arama kurtarma ekiplerinin saat 00.30 itibariyle İstanbul’dan deprem bölgesine hareket ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

Rusya, gece saatlerinde Türkiye’ye sahra hastanesi gönderileceğini açıkladı.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, yaşanan korkunç deprem nedeniyle Türkiye’ye arama kurtarma ekibi gönderileceğini daha önce duyurmuştu. Gece 01.25 itibariyle deprem bölgesine sahra hastanesinin sevk edildiği açıklandı. açıklamadaAfet bölgesindeki depremzedelere doğrudan yardım sağlamak için hava yoluyla taşınabilen bir sahra hastanesi Türkiye’ye sevk edildi. Hastanede çalışan 40’tan fazla uzman nitelikli tıbbi yardım sağlayacakVeriler dahildir.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, gece katıldığı canlı yayında yardım ekibinin Hatay’a gelmediğini belirtti.

yer sarsıntısı

Gece 02.05’te topallıyorum “Samandağ ilçesine, Defne ilçesine tek bir ekip gelmedi. 14 saattir bekliyoruz. Antakya merkezde, Samandağ’da, Defne’de, Kırıkhan’da, İskenderun’da çok ciddi kayıplar ve yıkım var.açıklama yaptı

Deniz Kuvvetlerine ait TCG İskenderun isimli gemi, Hatay’daki yaralıları Mersin’e nakletmek üzere saat 02.13’te İskenderun Limanı’na geldi.

yer sarsıntısı

Saat 02:30 sıralarında Fransa, 136 kişiden oluşan iki arama kurtarma ekibinin deprem bölgesine gittiğini duyurdu.

yer sarsıntısı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Yunus Sezer, saat 04.30 sıralarında depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 2 milyon 921’e yükseldiğini açıkladı.

yer sarsıntısı

Sezer, yaptığı açıklamada, bölgede 243 artçı depremin meydana geldiğini ve 65 ülkeden yardım ve destek talebi olduğunu, söz konusu ekiplerin Türkiye’ye geldiklerinde deprem bölgesine sevk edileceğini de belirtti. Maalesef son resmi açıklamalara göre 3 bin 381 vatandaş hayatını kaybetti, 20 bin 426 vatandaş yaralandı.

Çok üzgünüz. Kalbimiz ülkemiz ve depremden etkilenen tüm vatandaşlarımızla birlikte.

Kaynak: 1

Bilgi / Uyarı
Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi ve kişiyi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Web adresimiz ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir. İçerikler otomatik yüklenmektedir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın