medyauzmani.com
13 öğrenciyle minibüsü vurdu, ilk mahkemede tutuklandı – Haber Ajans

13 öğrenciyle minibüsü vurdu, ilk mahkemede tutuklandı

Bolu’nun Jirid ilçesinde 13 öğrenciyi taşıyan minibüse tabancayla iki kurşun sıkan taksici, yargılandığı mahkemeden cezaevine gönderildi.

Kaza, 8 Ocak 2022’de Gerede ilçesine bağlı Yenimahalle semtinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Mustafa T. ile kavga çıktı. , lise öğrencilerini taşıyan minibüsün şoförü Murad Y. , Taksi sürücüsü. Murad Y. Otomobiliyle birkaç kez otobüsü durduran , 13 lise öğrencisini taşıyan minibüse iki el ateş etti. Kurşunlardan biri Murad Y.’ye isabet etti. Minibüs şoförünün kapısına, diğeri ise minibüsün orta cam çerçevesine çarptı. Kazanın ardından taksi şoförü Murat Y. yola çıktı.

Minibüs sürücüsü ve büyük korku içinde olan öğrenciler, taksiciyi şikayet etmek için ilçe emniyet müdürlüğüne gitti. İhbar üzerine çalışmaya başlayan ekipler, taksi şoförü Murad Y.’yi gözaltına aldı. Murad Y. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan , avukatının itirazı üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Murad j ve Mustafa T. Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan zanlı, ilk duruşmada hakim karşısına çıktı. Öğrenci servisine ateş eden Murat Y, kaza günü otobüs şoförü tarafından dövüldüğünü belirterek, “Otobüsü geçmeye çalışırken önüme geçti. Arabamın kapısını açtı ve arabayı çalıştırdı. bana yumruk attı Küfür etti, hakaret etti.Ben de kendimi korumaya çalışıyordum.Taksi torpidodaki silahımı aldım, mekik uzaklaşmaya başlayınca, nişan almadan iki el ateş ettim.Servis arabasının camları kapandı. film ile dedi.

“Dövülmedim”

Otobüs şoförü sanık Mustafa T., “Sürekli peşimdeydi ve korna çalıyordu. Arabadan indikten sonra biraz tartıştık. Kesinlikle vurulmadım. Daha sonra üzerimde olduğu için Öğrenciler, taksicinin elinde silah olduğunu söyledi.” O sırada taksi şoförü ateş etmeye başladı. Kurşunlardan biri camdan girip tutunma çubuğuna isabet etti. Diğer kurşun gaz pedalının olduğu yere ulaştı. oldu. Ben şikayetçiyim.”

Sanıkların savunmasının ardından mahkeme, öğrenci otobüsünü vuran Murady’nin tutuklanmasına karar verdi. Kararı tepkiyle karşılanan Mourady, polis ekipleri tarafından kelepçelenerek cezaevine gönderildi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın