"Enter"a basıp içeriğe geçin

Guterres: “Donetsk, Luhansk, Kherson ve Zaporozhye bölgelerini ilhak etme kararının hiçbir yasal değeri olmayacak”

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Rusya’nın Ukrayna’yı ilhakının “tehlikeli bir tırmanışa” yol açacağı konusunda uyardı ve “Donetsk, Luhansk, Kherson ve Zaporizhia bölgelerini ilhak etme kararının yasal bir değeri olmayacağını” söyledi.

Rusya’nın Ukrayna’nın Donbass bölgesindeki Donetsk, Luhansk, Zaporizhia ve Kherson’da düzenlediği sözde referandumların ardından, söz konusu bölgelerin Rusya topraklarına katılımı için yeşil ışık yakıldı. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Rusya’nın Ukrayna’da işgal altındaki toprakları ilhak etme hareketini kınadı ve bu önlemlerin devam etmesi halinde bölgede barış umutlarının tehlikeye gireceği ve bu önlemlerin “tehlikeli bir tırmanışa” yol açacağı konusunda uyardı.

Modern dünyada yeri yoktur.

Guterres, Rus işgali altındaki dört Ukrayna bölgesinin ilhakını reddettiğini ifade ederek, “Ukrayna’nın Donetsk, Luhansk, Kherson ve Zaporozhye bölgelerinin ilhakına ilişkin herhangi bir kararın hiçbir hukuki değeri olmayacağını ve kınamayı hak ettiğini” söyledi. Modern dünyada yeri yoktu.

Rusya’nın tehdit veya güç kullanarak Ukrayna topraklarını ilhak etmesinin Rusya’yı geri adım atmaya çağırdığını söyleyen Guterres, “Rusya’nın ilerlemek için alacağı herhangi bir karar, barış umutlarını daha da tehlikeye atacaktır” dedi. Ukrayna’da ve ötesinde.”

Batılı ülkeler ve liderler, Rusya’nın Ukrayna’nın Donetsk, Luhansk, Kherson ve Zaporizhia bölgelerini kendi topraklarına eklemek için uyguladığı sözde referandum planını “yanlış referandumlar” olarak nitelendirerek eleştirdi. Avrupa ülkeleri ve ABD sözde Rusya referandumlarını tanımayacaklarını, ABD Ukrayna’ya ek savunma yardımı yapacağını açıklamış ve Rusya’ya yaptırımların maliyetini artıracağını bildirmişti.

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yarın Ukrayna’nın dört bölgesinin Rusya’ya ilhakına ilişkin onay törenini imzalaması bekleniyor.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir