"Enter"a basıp içeriğe geçin

Gerçeği aramayan egzersiz nefeslerini kesti

Kocaeli’de AFAD, UMKE, 112, itfaiye, polis ve jandarma ekiplerinin katılımıyla deprem tatbikatı yapıldı.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından 2022 yılının Afet Yılı ilan edilmesiyle birlikte Kocaeli’nde Avad, polis ve jandarma personelinin katılımıyla deprem ve yangın tatbikatları düzenlendi. Heyecan dolu anlar. Yoğun katılımla egzersiz yapmak gerçeği aramadı.

Kocaeli Valiliği koordinasyonunda, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında Bölge Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından deprem eğitimi gerçekleştirildi. Kocaeli Arslanbei Üniversitesi Kampüsü’ndeki enkaz alanında düzenlenen tatbikata AFAD ve AFAD gönüllüleri, 112, JAK, UMKE, AKUT, polis, jandarma ve itfaiye olmak üzere 250 kişi ve 50 araç katıldı. Ayrıca 23 çalışma grubuna 16 kuruluş katılmıştır.

Tatbikata Avad İl Müdürü Muhammed Amin Koçan, Bölge Jandarma Komutanı Albay Yavuz Selim Kabanci, Kocaeli Vali Yardımcısı Abdurauf Ulsoy, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Haluk Gürgulu, Bölge Sağlık Müdürü Yüksel Pelivan, ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri.

O gerçekten sofistike anlar, bir nefes aldı

Tatbikatta senaryoya göre AFAD Başkanlığı’nın deprem tahmin sistemi AFAD-RED’in verileri ile Kartepe merkezli 5,6 büyüklüğünde deprem senaryosu uygulandı. Senaryoya göre. Arama kurtarma operasyonları, yangın, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer kazalar ana önlem olarak ele alınmış ve TAMP-Kocaeli Afet Müdahale Planı Organizasyonu’na uygun olarak ilgili afet grupları ile müdahale faaliyetleri yürütülmüştür. Arama kurtarma jandarma ve köpek izci Core ve Dave de arama çalışmalarına katıldı. Yapılan tatbikat drone ile havadan da görüntülendi.

“200-250 kişi ve 50’den fazla araçla tatbikatı yaptık.”

AFAD Bölge Müdürü Mehmet Emin Koçan, tatbikat sonrası yaptığı açıklamada, “Depremin en çok hissedildiği bölge olan Kartepe’de 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi ve birçok bina, kamu kurum ve kuruluşlarımız yıkıldı, tugay , AFAD ve STK’lar binalara müdahale etmemiz için bizi kovdu Örgütlerimize tahribatlı müdahaleler tatbikatın uygulama noktasından, bildirimlerin alınmasından hemen sonra başlamaktadır. hemen bazı yerlerde yangınlara, bazı yerlerde çöken binalara, bazı yerlerde kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer kazalara.Bugün bu tatbikatı yaklaşık 200-250 kişi ve 50’nin üzerinde araçla gerçekleştirdik.Geçen yıl 2021 yılıydı. Bu tatbikatları bu yıl aldığımız eğitimi daha da geliştirmek, kamu ve kuruluşların tutumlarını izlemek ve görmek amacıyla yapıyoruz. , aynı zamanda okullarda, organize sanayi bölgelerinde, kurum ve kuruluşlarda Genel, tüm binalar, konutlar, alışveriş merkezleri, mahkemeler, tüm binalar. Bugün tüm vatandaşlarımızın kurum ve kuruluşlarıyla bunun bir simülasyonunu yaptık” dedi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir