SİVAS (İHA) – Sivaslı bir girişimci tarafından geliştirilen ısı yayan mermer tezgahlar, doğalgaz sıkıntısı çeken Avrupa ülkelerinden yoğun talep görüyor.
Sivas’ın Şarkışla ilçesine bağlı Bulatpaşa köyünde yaşayan Köksal Çetin, mermer taşlardan yaptığı şofben plakalarıyla dikkat çekiyor. Gettin, Almanya’da 30 yıl inşaat ve ısıtma sektöründe çalıştıktan sonra köyüne dönerek evinin bir bölümünü atölyeye dönüştürdü. Bu atölyede mermer kullanarak sıcak resimler çizmeye başladı. Gettin, elektrikli şömine yerleştirdiği topların yüzeyini rengarenk mermer parçalarıyla başarılı bir şekilde sanat eserine dönüştürüyor. Mermer parçalarla işlenmiş dekoratif motifli tablolar 40 derece ısı yayar. Elektrikli rezidans ile ısıtılan mermer, ısıyı uzun süre muhafaza ettiği için hem ısıdan hem de elektrik tüketiminden tasarruf sağlar. Yüzde 50’ye yakın tedarik sağladığı iddia edilen panellere, özellikle Rusya’nın yasağı nedeniyle önümüzdeki kışı doğalgazsız geçirmesi beklenen Avrupa ülkelerinden yoğun talep var.
7 yılda geliştirildi
Gettin, yaptığı ürün için 7 yıllık emek ve emek harcadığını belirterek, “İnsan sağlığını olumsuz etkilemeyecek 2-3 milimetrelik mermer taşlarla levha görünümünde ısıtıcılar yapıyorum. Kenarları Bursa’da yaptırdığım altına tepsi yaptırdım.İç mekanlarda rezistör kullanarak üretiyorum.Yaşlılarımız banyoda duş veya abdest aldıktan sonra ayaklarını fayanslara koydukları için üşüyebiliyor ve hastalanabiliyor.Bu ısıtıcı banyo ayaklarını sıcak tutmak için.Duvar aparatı ile duvara asılarak odayı ısıtmak için kullanılabilir.40 dereceye kadar ısıtır.İnsan sağlığına zarar vermez,su geçirmez ve elektrik çarpmasına uğramaz.
Avrupa ülkelerinden yoğun talep var
Avrupa ülkelerinden yoğun talep olduğunu dile getiren Gettin, “Ondan önce Almanya’da 30 yıl inşaat sektöründe çalıştım. İnşaattan sonra fayans ve ısıtma işi yaptım. Sonunda memleketime, köyüme gideyim dedim. Bana hayal gibi geliyor ama 80 ülkeye ihracat yapma imkanımız var.Genellikle Almanya ve Avrupa ülkelerine 380 euroya ihracat yapıyoruz.Yerel olarak satış yapmak,işçi kiralamak ve büyümek için ek işyeri oluşturacağız. Umarım bundan sonraki hedeflerim iş yerimi genişletip bir atölyede 40 kişi çalışıp kendi insanlarımla birlikte üretmektir.”
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]
İlk Yorumu Siz Yapın