"Enter"a basıp içeriğe geçin

Gazi Üniversitesi, Türk Uluslararası Çocuk Vakfı ve Bilj Türk Eğitim ve Kültür Vakfı arasında işbirliği protokolü imzalandı

Gazi Üniversitesi, Türk Uluslararası Çocuk Vakfı ve Bilj Türk Eğitim ve Kültür Vakfı arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Eğitim alanında imzaladığı işbirliği protokollerine bir yenisini daha ekleyen Gazi Üniversitesi, Türk Dünyası Çocukları Vakfı ve Bilgi Türk Eğitim Kültürü Vakfı ile iş birliği yaptı.

İşbirliği protokolü, Üniversite Müdürlüğü’nün yeni Senato Odası’nda, Gazi Üniversitesi Müdürü Prof. Dr. Musa Yıldız ve Türk Dünyası Çocuklar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Vali Güngür Azim Tuna. Protokol imza törenine eski Bakan Osman Güneş, Danıştay Üyesi Ogurhan Koç, İçişleri Bakanı Danışmanı Birol Dük, Ankara Müftüsü Hasan Canar, Üniversite Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Dr. Ramazan Bayınder, Prof. Dr. Yossel Gleishli ve Prof. Dr. Fazlı Polat, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Koçukun, Dergi Editörü Adam Yeşil, Genel Sekreter Öğretim Üyesi. Görürüz. Rajip Akyürek ve Genel Sekreter Yardımcısı Reshet Yıldırım.

Protokol imza töreninde konuşan Üniversite Başkanı Yıldız, Vali Tuna’nın Küresel Çocuk Vakfı Türkiye’nin kuruluş amacı doğrultusunda Türk dünyası için çok değerli faaliyetler yürüttüğünü belirtti. Profesör. Dr. Yıldız, “Görevimiz süresince elimizden geldiğince valiye ve kurumuna destek olmaya çalışacağız. Bugün burada imzalayacağımız protokolün üniversitemize ve her iki kuruma hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Vali Tuna yaptığı konuşmada Vakfın misyonuna değinerek, “Günümüzde onların eğitim ve kültür hayatlarını nasıl zenginleştirebiliriz, insanlara nasıl ulaşabiliriz, insanlara nasıl ulaşabiliriz ve onların eğitim ve kültürlerine nasıl katkı sağlayabiliriz? kültür hayatını özellikle çocuk ve gençlerin odağında, sürdürülebilir bir şekilde hem ülkemiz hem de milletimiz için olduğu kadar Türk dünyası ve coğrafyamız için de başarıyoruz” dedi. Vali Tuna, kendilerine bu şekilde destek olan herkese teşekkür ederek, “Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız’ın Türk dünyasını iyi bilen, misyon ve vizyonumuzun öncüsü olarak bizleri kucaklaması bizi mutlu etti. Bu vesileyle kendisine çok teşekkür ediyorum. Umarım işbirliği protokolümüz faydalı olur.”

Protokol imza töreninin ardından Yıldız Üniversitesi Rektörü, Gazi Üniversitesi’nde ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde Vali Tuna adına dikilen fidanların sertifikasını takdim etti. Toplu fotoğraf çekiminin ardından program, ilçedeki Mimar Kamaluddin Salonu’nda “Türk dünyası edebiyat dergisi Türktoyu’nun ilk sayısının tanıtımı” ile devam etti.

Açılışta konuşan Vali Tuna, üniversite ile yapılan ortaklıklardan ve bu ortaklıkların kurumlara sağladığı katkılardan bahsetti. Ülke olarak dış dünyaya açılmanın önemine vurgu yapan Vali Tuna, ülkelerin karşılıklı işbirliği ve dayanışma içinde olması gerektiğini söyledi.

Vali Tuna, Küresel Çocuk Vakfı Türkiye bünyesinde yetenekleri doğrultusunda çocuklar yetiştirmeyi ve ülkemize nitelikli insan kaynağı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Konuşmasında Türktoyu dergisinin içeriğine değinen Tuna, bu derginin ilk olması nedeniyle önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. “Dilde, fikirde ve eylemde birlik” sloganıyla dergiye uzun soluklu bir gezi dileyen Tuna, Yıldız Üniversitesi Rektörü’ne ve programa emeği geçen herkese teşekkür etti.

Öte yandan Üniversite Rektörü Yıldız, Türk kültürünün asırların birikimi ve zenginliğinden beslenen geniş ve çok köklü bir coğrafyada günümüze kadar geldiğini belirtti. A.D.’yi işaret etti. Dr. Yıldız, “Özellikle Türkçe yazılmış edebî eserler, tarih kitapları, dergiler, mecmualar, divanlar, seyahatnameler. Burada sayamayacağımız isimler, kitap ve çeşitli sanat dallarını icra eden şairler ve sanatçılar yüzyıllar boyunca bu görevi yerine getirdiler.

“Aylık Türk Dünyası Edebiyat Dergisi Türktoyu”nun da tıpkı Gaspıralı İsmail’in büyük fedakarlıklarla çıkardığı “Tercüman” dergisi gibi yayın hayatına başladığını ve büyük zorluklarla Türk dünyasına ulaştırıldığını belirten Prof. Dr. Dr. Yıldız, “Bu dergi ve süreli yayınlar kültürümüzün temel direkleridir. Bu anlamda kültür, tarih, turizm, Türk mutfağı ve sağlık gibi konularda güzel ve çok kapsamlı metinlerin hem basılı hem de basılı olarak yer alması çok önemlidir. web sayfasında.

Derginin tüm Türk dünyasına fayda sağlamasını dileyen Üniversite Başkanı Yıldız, “Türktoyu dergisini tüm insanlık, Türklük ve Türk dünyası için faydalı ve umut verici hale getirmek için; nice nice canlar harcayarak nesillerimizin ruhunun kaybolmasına katkı sağlamasını temenni ediyorum. yıl yurtdışında” diyerek sözlerini noktaladı.

Programda derginin yapısından kısaca bahseden Türktoyu Yazı İşleri Müdürü ve Genel Yayın Yönetmeni Adam Yeşil, derginin Türk Dünyası için yaratılmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek konuşmasına başladı.

Türktoyu dergisi ile değerlerine sahip çıkan bir neslin oluşmasına katkı sağlayacaklarını kaydeden Yeşil, derginin içeriğini zenginleştirmek için yapılan çalışmalara dikkat çekti. Dergi çıkarmanın zorlukları ve kolaylıkları olduğunu kaydeden Yeşil, dergide ortak bir dil oluşturmayı ve her yayında aynı samimiyetle ilerlemeyi hedeflediklerini söyledi.

Sözlerin ardından eski İçişleri Bakanı Osman Güneş, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Türk Türktoyu Dünya Edebiyatı Dergisi’nin ilk sayısını Yıldız’a sundu. Toplu fotoğraf çekildikten sonra program sona erdi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir