"Enter"a basıp içeriğe geçin

Eski ev eşyaları ve araba tekerlekleri geçim kaynağı oldu

Balıkesir’in Burhaniya ilçesinde eski ev eşyaları ve araba tekerlekleri geçim kaynağı oldu. Çanakkale-İzmir karayolu kenarında satılık yüzlerce eski eşyayı sergileyen Ali Gonolakar, köylerden her türlü ev eşyasını toplayıp sattıklarını söyledi.

Burhaniya’da eski mobilya ve araba tekerlekleri, Burhaniye’li çiftçi Ali Gonolakar’ın geçim kaynağı oldu. Çanakkale-İzmir karayolu üzerindeki Bostancı Mahallesi’nde 10 yıl öncesinden kalma eski eşya alıp satan Gönülaçar, işini çok seviyor. Eski gaz lambalarından çanak çömleklere kadar yüzlerce vintage ürün büyük ilgi görürken, eski öküz ve at arabası tekerlekleri de otel ve restoranların dekorasyonudur.

10 yıldır antika alıp sattığını anlatan iki çocuk babası Ali Gonolakar, “Her türlü antika ev eşyası, nostaljik ürünler ve antikalar alıp satıyoruz. Köylerde dolaşıyoruz. Eskilerden topluyoruz. Biz de köylerden atlı vagonlar, araba tekerlekleri alıyoruz Bunlar kandil oluyor Sizin ihraç edeceğiniz otel ve restoranların dekorasyonu yani bozulmamış her antik ürünü alıp satıyoruz Eskiler geçim kaynağımız oldu Para kazanıyoruz evimize bakıyoruz çocuğuma öğretiyorum onlarla birlikte yaşıyoruz işimi seviyorum dedi.

Ahmet Oslo, mağazayı gezerken, “Türk kültürünü yaşatan ve Türk milletinin değerlerini unutmayan bu küçük işletmelerden birinde bulunmaktan çok mutluyum. dedelerin yıllar önce giydiği, annelerimizin Ekmekten yaptığı tekneler. Onları unutmamalıyız. Geçmişimizden gelen kültürü gelecek nesiller için yaşatmamız gerektiğini unutmamalıyız.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir