"Enter"a basıp içeriğe geçin

Erzurum’da Hasat Şenliği

Davan Ovası Hasat Şenliği 2022 Devlet Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü tarafından Erzurum’da düzenlendi.

Erzurum Valisi Okay Memiş, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkınlıoğlu, Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AKP Bölge Başkanı Mehmet Emin Öz, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, Davan Sulama Birim Başkanı, çok sayıda çiftçi katıldı Sekizinci Bölge Müdürü Oğuz Yavuz. . Etkinlikte yapılan protokol konuşmalarının ardından ayçiçeği hasadı yapıldı.

2024 yılında suyu olan her ilçeye sulama sistemi yapacaklarını söyleyen Erzurum Belediye Başkanı Sikman, “Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak tarıma ve hayvancılığa desteğimizi sürdürüyoruz. 2023’te de bırakmayacağız. sorumluluğumuzdaki her yol asfaltsız 2024’te suyun olduğu her yere sulama sistemleri kuracağız, su akışını boş yere durduracağız.

Geçen yıla göre üretim artışına değinen Milletvekili Taşkınlıoğlu, “AKP olarak hep bu ovalarda yaşayan çiftçilerimizin yanında olmaya çalıştık. Hububat üretimimiz bile geçen yıla göre yüzde 150 arttı. 160 milyon ton tahıldan 380 milyon tona yükseldi.”

Vali Memiş, tarım ve hayvancılıkta yıllık 12 milyar gelire ulaşıldığını belirterek, “Davan Ovası harika bir ova, burada sulamanın neredeyse yüzde 80’ine ulaştık. Erzurum’un yüzde 3’ü Erzurum’da üretiliyor. Az bir rakam değil.Kesinlikle.Tarım ve hayvancılıkta yıllık 12 milyar gelire yaklaşıyoruz.Her alanda ilerlemeye devam ediyoruz.Tarım Bakanlığımız ile hayvancılık ihalesine başlamayı planlıyoruz.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir