"Enter"a basıp içeriğe geçin

Erzincan’da şeker pancarı hasadı başladı

Erzincan ve yörelerinde çiftçilerin önemli geçim kaynaklarından biri olan şeker pancarı hasat mevsimi başlamış olup, uzun yıllardır tarımı yapılmaktadır.

Çiftçiler için şeker pancarı hasadı başladı. Üreticiler tarladan topladıkları pancarları kamyon ve traktörlere yükleyerek şeker fabrikasına teslim edecek.

Şeker pancarında 2022 hasadına başladıklarını kaydeden Erzincanlı çiftçiler, “Rekoltemiz çok iyi. Üründen memnunuz ama fiyattan memnun değiliz. Fiyat 400 TL. Fiyatın bir miktar artmasını bekliyorduk. biraz daha.” açıklamalar yaptı.

Tarlada çiftçiler için şeker pancarı hasadı yapan Erzincan Ziraat Odası Başkanı Tamer Jiek, zam istedi.

Deere, “İlimizin ekonomisinde önemli bir yer tutan şeker pancarında hasat başladı. Üreticilerimize hayırlı ve bereketli bir sezon diliyorum. Şeker pancarı önemli bir ürün. Bu konuda üreticilerimiz şeker pancarı yetiştirmek istiyorlar.” Üreticilerimizin de ilimize büyük katkıları var. Üreticilerimiz ile görüşüyoruz.Girdi maliyetlerini zor karşıladığını söylüyorlar.Erzincan’da özel bir şirket olan fabrikada özelleştirildi.Biz de üreticilerimizden bu sese kulak vermelerini rica ediyoruz. türkşeker’in açıkladığı fiyattan daha yüksek fiyat veriyorlar üreticimizi mutlu etsinler ki üreticimiz seneye bu ürünü azaltsın fabrikamızda boş bırakmayın fabrikada üretsin çünkü ürettiğimiz bu ürünler gelir insanların sofralarında şeker veya diğer ürünler olarak. Hayvancılıkta önemli bir üründür. Yetiştiricilerimiz de kullanmaktadır. Bu nedenle bu stratejik ürünün fiyatı mutlaka arttırılmalıdır.” dedi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir