"Enter"a basıp içeriğe geçin

Emine Erdoğan, Olena Zelenska ile görüştü

Emine Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky’nin eşi Olena Zelenska ile görüştü.

Emine Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelensky’nin eşi Olena Zelenska ile İstanbul’daki Vahiddin Sarayı’nda bir araya geldi. Emine Erdoğan görüşmede yaptığı konuşmada, “Bölgemizde yedi aydır devam eden savaştan dolayı üzgünüz. Umarım bu sorun bir an önce çözülür. Türkiye barışı getirmek için yoğun çabalarını sürdürecektir.” Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne saygı duyuyorlar ve sorunun diplomasi yoluyla çözüleceğine inanıyorlar Zelenska, Ukrayna’daki son gelişmeler ve kendi adına kurduğu vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi Zelenska, eşi Vladimir Zelensky’den bir teşekkür mektubu verdi. , Ukrayna’ya verilen destekten dolayı Erdoğan’a Zelenska, Türkiye’nin 1300 Ukraynalı çocuğu yataksız misafir etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 200’e yakın özel gereksinimli çocuğun tahliyesi ve Türkiye’ye getirilmesi için yardım istedi.

Tahıl koridoru ve esir değişiminin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın güçlü liderliği ve diplomatik becerileri sayesinde gerçekleştiğini kaydeden Zelenska, özellikle tahıl koridorunun dünyayı büyük bir gıda krizinden kurtardığını vurguladı. Savaş nedeniyle sağlıkta artan ihtiyaçlara değinen Zelenska, ambulans ve küvet temini için Emine Erdoğan’dan destek istedi.

Sıfır Atık Sertifikası İmzalanması

Emine Erdoğan, geçen ay BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile “Atık Bertaraf Projesi”ni dünyaya tanıtmak için imzaladığı iyi niyet beyanı hakkında bilgi verdi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir