"Enter"a basıp içeriğe geçin

Elber Ortayle, Balıkesir’de kent ve halk arasındaki ilişkiyi anlattı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Habitat Günü kapsamında Prof.Dr. Dr. Komite, Elber Ortaille’in konuşmacı olduğu “Daha Adil Bir Dünya İçin Kent ve Medeniyet Buluşması” düzenledi. Balıkesir’in enerjisinden ilham aldıklarını söyleyen BM-Habitat İcra Direktörü Maimouna Mohamed Sharif, “Balıkesir’de düzenlenecek 3 Ekim Dünya Habitat Günü, gelmiş geçmiş en heyecan verici Habitat Günü olacak” dedi.

Kentsel yerleşimler, konut ve yaşam alanlarına çözüm üretmek için çalışan BM-Habitat üyesi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl Habitat Günü’nde seminerler düzenlemeye devam ediyor. Ünlü tarihçi A. Dr. Elber Ortaille’in konuşmacı olarak katıldığı Daha Adil Bir Dünya için Kent ve Medeniyet Buluşması Komitesi protokol mektuplarıyla başladı.

Şimdi öğrenci olarak gönüllü olarak çalıştığı ikametgâhı barındırıyor.

Profesör. Dr. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, katılımlarından dolayı İlber Ortaylı’ya teşekkür ederek, “1996 yılında Eskişehir’de üniversite öğrencisiyken İstanbul’da Habitat Konferansı yapılmıştı. O dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi yabancı dil öğrencileri davet etti. HABITAT için şehir.Gittik.Gönüllüler ve çalışmalarımız olarak.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dı.O gün gönüllü olduğunuz faaliyet beni duygulandırdı. Gıpta ettiğim HABİTAT olayını Balıkesir’imize getirmeyi Allah bize lütfetti” .

“HABITAT şehrimizin yeni marka değeridir”

Balıkesir Valisi Hasan Sheldak, Balıkesir’in önemli ve özel bir güne ev sahipliği yaptığını belirterek, “İstanbul’dan sonra ülkemizde ikinci bir şehirde Habitat Günü kutlanıyor. Ekim ayının ilk Pazartesi günü Habitat Günü anlamlandırılması ve yeniden ele alınması amacı ile kutlanıyor. dünyaya farklı bir bakış açısıyla bakmak ve çağımızın sorunlarını tartışmak, kentlerde yaşayanların karşı karşıya kaldığı farkındalık yaratmak.Çok özel ve kaliteli bir gün.Böylesine önemli bir günün Balıkesir’de kutlanacak olması yeni bir marka değeri ve yeni bir marka değeridir. Şehrimiz için yeni bir gelişme Böylesine önemli bir adıma imza atan Belediye Başkanımız Sayın Yusel Yılmaz’ı tebrik eder Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum’a ve Sayın Emine Erdoğan’a şükranlarımı sunarım. ”

“En yaygın yaşam alanı olacak”

قالت السيدة ميمونة محمد شريف ، المديرة التنفيذية لموئل الأمم المتحدة ، إن سكان باليكسير ، الذين ملأوا القاعة ، كانوا ملهمين ، “هذه هي طاقة باليكسير. لم أر قط مثل هذا الحماس والجماهير. تلهمنا حقيقة وجود أناس من جميع الأعمار ، صغارًا وكبارًا ، هنا. أنت هنا “تملأ الفراغ” وتساعد الاجتماع في الوصول إلى هدفه. عزيزي رئيس البلدية يوسيل يلماز يبتسم دائمًا بفضل الطاقة التي منحتها له. أنا متأكد الآن. سيكون يوم 3 أكتوبر العالمي للموئل الذي سيُعقد في باليكسير أكثر يوم الموئل حماسة الذي عقدناه على الإطلاق. قال “Hepinize teşekkürler”.

Şehirlerde artan eşitsizlik ve zorluklara odaklanın

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatima Varank, “kimseyi veya hiçbir yeri geride bırakmamak” temasının içinde bulunduğumuz dönemde şehirlerde ve insan yerleşimlerinde artan eşitsizlik ve zorluklara odaklanma fırsatı sunduğuna inandığını ifade etti:

HABITAT 2 konferansı, belediye başkanımızın belediye başkanlığı döneminde 1996 yılında İstanbul’da yapılmıştır. Ülkemiz, bu büyük etkinliğe ev sahipliği yaptıktan sonra, hem kentleşmenin ana çıkış noktası olan yerel yönetimlerimizin ortak projeleri aracılığıyla hem de az gelişmiş ülkelerde kentleşmeyi destekleyerek BM HABITAT programı ile karşılıklı işbirliğini sürdürmüştür. Özellikle israf etmeden dünyaya öncülük eden Emine Erdoğan’ın girişimleriyle iş birliği güçlenmeye devam etti. Kimseyi ve mekanı geride bırakmamak ve kentleşmeye farklı bir pencereden bakmak için Elber Ortaille hocamızın deneyimlerini dinleyeceğiz. Bu organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, moderatörlüğünü tarihçi, akademisyen, yazar ve Türk Tarih Kurumu Onursal Üyesi Kansu Kanan Özgen’in yaptığı oturumda; Dr. Elber Ortaille; Kent kültürümüzde şehircilik, şehir ve insan ilişkisi, sosyal fırsat ve erişilebilirlik, mekansal adalet ve eşitlik gibi kavramları tartışın. Protokol üyeleri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, salon dolup taştı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir