"Enter"a basıp içeriğe geçin

Duma, Ukrayna’dan Rusya’ya 4 ilhak bölgesini paylaşmayı kabul etti

Rusya’nın Ukrayna’dan ilhak ettiği Donetsk, Luhansk, Zaporizhia ve Kherson bölgelerinin Rusya topraklarına katılması, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ardından Rus parlamentosunun alt kanadı Duma’da da onaylandı.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarından sonra Rusya’nın Donetsk, Luhansk, Zaporizhia ve Kherson bölgelerinde katılımına ilişkin sözde referandumlarda sözde “evet” oyu verilmesinin ardından söz konusu bölgelerin Rus topraklarındaki katılımı işgal edildi. işgal altındaki Donbass bölgesinde. Rusya adına, Devlet Duması tarafından onaylandığı üzere, Rusya Parlamentosu’nun alt kanadı Devlet Başkanı Vladimir Putin. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Putin’in imzaladığı kararnameyi Rus parlamentosunun alt kanadındaki milletvekillerine sunarken, Rus milletvekilleri de oybirliğiyle kararnameyi onayladı.

İlhak edilen bölgelerin Rusya’ya devri 1 Ocak 2026’ya kadar tamamlanacak.

Devlet Duması’nda onaylanan karara göre, ilhak edilen dört bölgenin Ukrayna’dan Rusya Federasyonu’na geçiş sürecinin 1 Ocak 2026’ya kadar tamamlanması bekleniyor. Aynı zamanda milletvekilleri tarafından onaylanan taslağa göre, Rusya Federasyonu, nüfusun çalışma, eğitim ve sosyal sağlık ve emeklilik gibi tüm haklarını garanti edecektir. Bölgelerdeki gayrimenkullerin Rusya Federasyonu’na devri ile ilgili çalışmaların 1 Ocak 2028’de tamamlanması bekleniyor.

Kararda, bölge sakinlerinin tamamına Rus federal vatandaşlığı verileceği belirtilirken, “Rusya’nın yeni topraklarında ikamet edenler ve daha önce bu topraklarda yaşayıp Rusya’ya göç edenler Rusya Federasyonu vatandaşı olabilecekler. Federasyon önceden yemin etmek şartıyla.”

Bölgelerin sınırlarının yeniden çizilmesine vurgu yapan kararda, “1 Haziran 2023’e kadar yeni bölgelerde federal-bölgesel yürütme organları kurulacak. Altı ay içinde bölgelerde belediyeler kurulmalı ve belediye sınırları belirlenmeli” ifadeleri kullanıldı.

Ukrayna Grivnası bir süre dolaşımda kalacak

Tüm ilhak edilen topraklarda Ukrayna grivnası yerine Rus rublesi dolaştırılacağına dikkati çeken kararda, “Ruble yeni kurumların para birimi olacak. 31 Aralık 2022’ye kadar Ukrayna grivnasının dolaşımına nakit olarak izin verilecek” denildi. Rusya Merkez Bankası ve kurumlara kredi Kredisiz finansman, faaliyetlerinin özelliklerini belirlemeye olanak sağlayacak. 2023 bütçesi (federal cumhuriyetler ve 2024 ve 2025 planlama dönemi için) ile bütçe yürütme ve bütçe raporlamasının ayrıntıları ve 15 Aralık 2022’ye kadar onaylanacak bütçeler.”

Söz konusu bölgelerde güvenliğin Rus ordusu tarafından sağlanacağını öngören kararda, Zaporozhye bölgesindeki nükleer santralin kontrolünün Rusya’da olacağı belirtildi. Kararda, “Bugüne kadar yeni konularda oluşturulan silahlı kuvvetlerin, askeri oluşumların ve özel organların Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetlerine ve diğer birimlere ve askeri oluşumlara dahil edilmesi tavsiye edilir. Kanun, silahların güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlayacak hükümler içeriyor. Rus Silahlı Kuvvetleri Zaporozhye bölgesi ile ilgili atom enerjisi Mevcut mevzuatın yanı sıra, Rusya Federasyonun Başkanı ve Federasyon Hükümeti atom enerjisinin kullanımına ilişkin belirli alanlarda kararlar alabilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir