"Enter"a basıp içeriğe geçin

Diyanet İşleri Başkanı Arbaş: Halkımızı Kuran okumaya ve öğrenmeye yönlendiriyoruz

Diyanet İşleri Başkanı Ali Arbaş, cumhurbaşkanlığı gibi Kur’an okuma ve öğrenme konusunda en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanı Dr. Ali Erbaş, Konya’da düzenlenen 8. Hafız ve Kuran-ı Kerim Kıraat Yarışması’nın Türkiye’deki açılış törenine katıldı. Mevlana Meydanı’nda düzenlenen programda konuşan Arbash, “1990 yılından bu yana ülke ve İslam coğrafyasında Kur’an-ı Kerim’in ezberlenmesinin ve güzel okunmasının yaygınlaşması adına uluslararası hafız ve Kur’an-ı Kerim tilaveti. ‘Yarışmaları’ kendisinin düzenlediğini belirterek, “İslam ülkeleri arasında birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmayı geliştirmek gibi yüce bir amaca da hizmet eden bu güzel etkinliği çok değerli bulduğumu belirtmek isterim. . Bugün bu yarışmaların sekizincisi için bir araya geldik. Bunun sevinci ve mutluluğu içindeyiz. Bizleri tekrar Kuran-ı Kerim’in rahmet ve bereket atmosferinde buluşturan Allah’a hamd olsun.

“İslam coğrafyası son üç-dört asırda tarihin en zorlu süreçlerinden geçti”

Arbash, “İslam coğrafyasının son üç-dört asırdır tarihin en zorlu süreçlerinden geçtiğini üzülerek ifade ediyorum. Bugün Kuran’ın şehirlerinden ve dünyaya ışık saçan medeniyetimizden ateşler ve feryatlar yükseliyor. Şiddet, terör, nefret ve ırkçılık yüreğimizi besliyor, topraklar işgal ediliyor, insanlar korku ve umutsuzlukla yargılanıyor. maddi ve manevi çalkantılar artmakta, aile, akrabalık, komşuluk, dostluk gibi daha güçlü bağlar zayıflamaktadır. Günümüzde bu olumsuz imajı değiştirmenin, medeniyetimiz ve insanlığımız için umutlu olmanın yolu, Kuran’ı doğru anlamak ve aktarmaktan geçmektedir. Kuran’a inanan ve onun yolundan giden Müslümanlar olarak, ilim ve hikmet anlayışımız, emek ve hizmet bilincimiz, ahlakımızla çağı yönlendirecek Müslümanların öncüleri olmalıyız. ve erdem, adalet ve merhamet, geçmişte olduğu gibi. Kur’an’ı sesiyle insanlara ulaştıran hafız Jameel ve hakikatlerini insanlığa ileten alimler ve mesajını kalplere yerleştirmek isteyen alimler olarak. , buna mecburuz. Yesh, görsellerin, reklamların ve görsellerin ön planda tutulduğu bir dönemdir. Böyle bir ortamda temsil her zamankinden daha önemli. Kuran’ı okurken, anlatırken ve yaşarken tek amacımız Allah’ı hoşnut etmek olmalıdır. Kur’ân-ı Kerîm, ihlâsla okunduğu, ihlâsla anlatıldığı ve sadaka bilinciyle yaşandığı durumlar dışında, akıllara, kalplere ve canlara rahmetiyle bahşedilmiştir.

“Cumhurbaşkanlığımızın en önemli görevlerinden biri Kuran’ı ve İslam’ı milletimize en doğru bilgilerle anlatmaktır.”

Cumhurbaşkanlığı olarak millete Kuran okuma ve öğrenme konusunda en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını vurgulayan Arbash, “İnsanlarımızı kitabımızı okumaya ve öğrenmeye yönlendiriyoruz. Bunu her insanı ve insanı düşünerek yapıyoruz. 7’den 70’e, kadından erkeğe, gençliğe kadar ihtiyaçlarının karşılanması En önemli görevlerimizden biri Başkanlığımızın Kuran’ı ve İslam’ı milletimize en doğru bilgilerle anlatmasıdır.Halkımızı en doğru bilgilerle buluşturmak için çalışıyoruz camilerimizdeki görsel ve yazılı basın, minberler ve mihraplar aracılığıyla bugün milletimizin inancımızla ilgili konularda başkanlığımızı takip etmesinden, bilgi ve düşüncelerine saygı duymasından memnuniyet duyuyoruz. bize güvendiler.Kur’an bir hayat kitabıdır ve canlanmıştır.Onu emir ve yasaklarına uyarak, helal ve harama uyarak, tavsiye ve tavsiyelerini dinleyerek yaşayabiliriz. O zaman Kuran, zihinlerimizi aydınlatan, kalplerimizi aydınlatan, evlerimizi zenginleştiren ve hayatımızı yönlendiren bir kitap haline geldi.Kölelikte en büyük görevlerimizden biri Kuran’ın hayat veren ilkelerini insanlara aktarmaktır. kasılmalarla boğuşan ve çeşitli dertlerle boğuşan günümüz dünyası. Onun adalet, merhamet ve güzel ahlak anlayışını önce temsil etmek, sonra bunları insanlıkla buluşturmak bizim omuzlarımızdadır. Rabbimiz bizleri okuyan, anlayan, yaşayan ve hayatı en güzel şekilde buluşturan salih kullarından eylesin. Uzak ve yakın tüm anılarımıza ve yarışmacılarımıza iyi şanslar. Yüce kitabımız Kuran’a hizmet için yarışanların asla kaybetmeyeceğini söylüyorum.

Açılış törenine Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı Kuran-ı Kerim Tefsir ve Tefsir Kurulu Başkanı Osman Şahin, Bölge Müftüsü Ali Ogi, Hafız, yarışmacılar ve vatandaşlar.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir