"Enter"a basıp içeriğe geçin

Diyanet İşleri Başkanı Arbaş: “Allah’ın dinine ve tüm insanlığın geleceğine hizmet için çalışıyoruz”

Kirman’da din adamlarıyla bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Arbash, “Tanrı’nın dinine ve tüm insanlığın geleceğine hizmet etmek için çalışıyoruz” dedi.

“İlçe Buluşmaları” kapsamında Piri Reis Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Arbash, Diyanet İşleri Başkanlığı mensuplarının İslam dinine ve milletimize hizmet etmekle görevli ekip olduğunu vurguladı.

Din görevlilerinin Hz. Peygamber’in varisleri olduğuna dikkat çeken Başkan Erbaş, “Dünyada Peygamberin varisinden daha büyük bir unvan yoktur. Ona ne kadar müteşekkiriz. Ne kadar şükretsek de çalışarak, koşarak ve şükredelim. yorulmadan, yine de minnettarlığımızı ifade edemeyiz.” dedi.

“Allah’ın dinine ve tüm insanlığın geleceğine hizmet için çalışıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erbaş, din görevlilerinin İslam dinine ve tüm insanlığın geleceğine hizmet etmek için çalıştıklarını söyledi:

“İnsanlığın barışı ve esenliği, yeryüzünün imar ve ıslahı için çalışıyoruz. Rabbimiz bize ‘Hayırda yarışın’ buyurmuştur.Emir.Bu ayeti başımıza taçlandırıyoruz ve koşmaya devam ediyoruz.Peygamberimiz gibi. Cehalet karanlığına dalmış insanları o cehaletten kurtarın.Emir geldi ve Peygamberimiz -Allah onu korusun ve ona esenlik versin- ayağa kalktı ve 23 yıl hiç yorulmadan koştu.

Yorgunluk kavramını kelime dağarcığımızdan çıkaracağız. Çünkü biz Peygamberin varisleriyiz. Peygamberimiz yoruldu mu? Peygamberimiz gönülleri fethederek dünyanın birçok yerinde şehirleri ve gönülleri İslam ile şereflendirmeye vesile olmuştur. Peygamberleri örnek alalım. Peygamberlerin yolundan gidenleri örnek alalım.”

Cumhurbaşkanı Erbaş, Peygamberimiz (sav)’in Kuran’a vaiz, uyarıcı, davetli ve şahit gibi farklı sıfatlarla yerleştirildiğine dikkat çekerek, “Bu ayeti şimdi kim gönderiyor? Biz onu gönderenleriz, onu gönderenler de Resulün varisleridir.Peygamberimiz onu bize emanet etti.Dedi ki: “Ben sana Allah’ın kitabını ve sünnetimi emanet ediyorum. O zaman bu şehadetini yaparız.” , bizi müjdele, uyar, çağır ve yol göster.” İfadeler kullanın.

“İslam’ın insanlığa gönderilecek en büyük nimet olduğunu insanlığa iletmeliyiz.”

Cumhurbaşkanı Erbaş, 1 Ekim’den itibaren başlayacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın temasının “Peygamberimiz, Camimiz, Rehberimiz” olduğunu belirterek, “Sen bizim efendimiz, efendimizsin. Moret?Bizden öğrenmek isteyen kişi demektir.Yani hocadan öğrenmek ve faydalanmak isteyen kişi demektir.Her biri bizden bir şeyler öğrenmek istemelidir.Bu ne büyük bir nimettir. bize verilen, Peygamber’in mirasıdır.” dedi.

Din görevlilerinden daha çok çalışmalarını isteyen Başkan Erbaş, “Öğretmenlerim, biliyorum siz sadece namaz kıldırmıyorsunuz. Camilerinizi okula dönüştürüyorsunuz. Namazdan önce ve sonra Kuran-ı Kerim, tefsir ve hadis öğretiyorsunuz. inşallah devam ederler Vakit geçirecek durumda değiliz Evden eve gitmek lazım mahalleleri dolaşmak güzel dinimizi güzel anlatmak lazım milletimize İslam’ın insanlığa gönderilen en büyük nimet olduğu gerçeğidir.” Değerlendirdi.

“Adanmışlığımız ve coşkumuz ne kadar büyük olursa başarımız da o kadar büyük olur”

Samimiyet ve samimiyetle yapılan çalışmaların önemine vurgu yapan Başkan Erbaş, “Ne kadar çabalarsak, samimiyetimiz ne kadar artarsa, samimiyetimiz, heyecanımız ve sevgimiz o kadar artarsa ​​başarımız da o kadar yüksek olur. sadece emeğinin karşılığını alır. Ve insanlar emeğinin karşılığını görür. Bunu sen yaşıyorsun. Hayatında. Ektiğin tohumun nasıl büyüdüğünü görebilirsin. Tohumu saçarsın.” dedi.

Başkan Erbaş, çocuklara erken yaşta eğitim vermenin ne kadar önemli olduğunu şöyle anlattı:

“Neden 4-6 yaşındakilere bu kadar odaklanıyoruz? Peygamberimizin hadislerini unutmayalım. Peygamberimiz, “Çocuklarınız onlara abdest almayı, namaz kılmayı öğretsin, yedi yaşına gelinceye kadar yavaş yavaş öğretsin” demiyor mu? Öğretmenler bugün ne diyor? İnsan figürünün en az %70, %80, en az %63 olduğunu söyleyenler var, yedi yaşına kadar ortaya çıktığını söylüyorlar. Yarının gençliğinin kişiliğini şekillendirmede üzerimize düşeni yapalım. Bu dünyada hayatta kalmak için bir şey değil. Bizimle otostopa geleceksin. Bu gençlerden ne kadarı Rabbini ve Peygamberini tanıyor, iyi ile kötüyü birbirinden ayırıyor. Çocuklarımıza bunu erken yaşta öğretmemiz gerekiyor. Bunu bileceğiz. rica ederim “.

“Yetmişli yıllar öncesi ve sonrası halkımıza ulaşmaya çalışalım”

Din görevlilerine ictihad yapmalarını tavsiye eden Başkan Erbaş, şunları söyledi:

“Umarım 4-6 yaş grubu, gençliğin işi, aile irşad işi, manevi hidayet işi, vaaz ve nasihat işimiz, hatalarımız, müftülerimiz, fitnecilerimiz, hepsi Biz Resulün varisleri, toplumumuzun her kesimine katılın, yediden yetmişe değil, insanımıza ulaşmaya çalışalım. ve mahallenizdeki dükkanlar. Gençlerle birer çay içip onlara kitap hediye edin ve bir süre dua edin. Onlar için endişelenelim. Bir derdimiz olursa Allah yardımcımız olur.”

Cumhurbaşkanı Erbaş, din görevlilerinin camiler, din görevlileri haftası ve Hz. Peygamber’in Doğum Günü Haftasını kutladı.

Programa Diyanet İşleri ile Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Ramzi Berkan, Kirman Eyaleti Başmüftü Faruk Gürbüz ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir