"Enter"a basıp içeriğe geçin

Didim Belediyesi sokak hayvanları için yeni bir adım attı

Aydın’ın Didim ilçesinde belediyeye bağlı Sokak Hayvanları Koruma Merkezi kapsamında “Anne Köpek ve Köpek Şube Müdürlüğü” açıldı.

Didim belediyesi sokak hayvanlarını koruma ve rehabilitasyon merkezi bünyesinde “Anne Köpek” bölümü açıldı. Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Devi ve Zinil Şener, CHP Aydın İlçe Sekreteri Okan Kılıç, CHP Aydın İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, İyi Parti Didim İlçe Başkanı Vefa Berk Tezsezener ve bazı belediye meclis üyeleri, Huzurevi öğrencilerinin gündüze hayvanseverler ve Denise Weld katıldı.

Başkan Atabay, öğrencilerle birlikte sokak hayvanlarını koruma ve rehabilitasyon merkezini ziyaret ederek hayvanları sevip besledi.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı A. Deniz Atabay: “Hayvanları sadece korumak değil, onlara bakmak ve yetiştirmek de gerekiyor. Bu konuda kuruluşların büyük faydaları var. Hayvanlar bu dünyada bizimle birlikte yaşayan tek canlı. Biz yerel yönetimlere önem vermeliyiz. Bu işe, biz de onu yapıyoruz.Türkiye’de yaşam standartları Avrupa’dakilerle aynı değil ama çevremizde olduğu için mutluyuz.Bu canlıları medeni bir şekilde korumamız ve topluma aktarmamız gerekiyor. Belediye olarak kaynaklarımızla burayı destekliyoruz.Buraya yeni bir bölüm açtık.Sokak canlılarımız için de gıda üretim tesisi açacağız.Bölgemizdeki ihtiyacı karşılayıp diğer bölgelere vereceğiz. İsterlerse bu tesis bize destek olur. Ekonomik olarak herkesin bir bütçesi var. Didim’de bu arkadaşlarla yaşamaktan mutluyuz ve bunu geliştirmeye devam edeceğiz.”

Açılış kurdelesini kesen Atabay, yavruları çok beğendi ve oyun parkını yavru köpekler için inceledi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir