"Enter"a basıp içeriğe geçin

Derek kazasında hayatını kaybedenler için yenidoğan okundu

Mardin’in Derik ilçesinde iki tır kazasında hayatını kaybeden 20 kişi için Mevlit eğitim gördü.

Valilik, Başkent Belediyesi, Kaymakamlık ve Derik Belediyesi’nin katkılarıyla Polis Memuru Yahya Ergin ve ölümlere karışanların üzerine freni patlayan tırın çarpması sonucu hayatını kaybeden 19 kişi için program düzenlendi. 20 Ağustos’ta Derek Üçyol mevkiinde bir kaza.

Molt’un üç dilde öğretildiği programda İl Müftüsü Ali Khairi Çelik de hayatını kaybedenlere dua okudu. Program sona erdikten sonra Derik Belediyesi önünde vatandaşlara yemek ikram edildi. Derik belediye binası önünde konuşan Mardin Valisi Mahmud Demirtaş, kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diledi. Demirtaş, Derik’te meydana gelen trafik kazasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, kazanın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun eşlik ettiği bölgede olduklarını belirtti. Demirtaş, “Bazılarının cenazelerimiz aracılığıyla kendilerine yer açmaya çalışması, vurgunculuk yapmaya çalışması, hemfikir olduğumuz bir şey değil. Farklı hesaplar yapmaya çalışmak, gömdüğümüz ruhlarımıza ve geride bıraktıkları yakınlarımıza en büyük küçümsemedir. “Derkle’de hemşehrilerimizin yanındayız ve yanlarında olmaya devam edeceğiz. Devletimiz ilk andan itibaren her türlü imkanıyla vatandaşlarımızın yanında olmuştur, vatandaşlarımız için her türlü imkanı seferber etmiştir. Drakli kardeşlerimizle birlikte meydanı asla başıboş bırakmayın.”

Demirtaş, Derek’ten gelen kaza haberinin tüm Türkiye’yi üzdüğünü belirterek, vatandaşların Derek için dua ettiğini söyledi. Vali Demirtaş, “Milletimiz bu dualarla birlik, beraberlik ve kardeşliğin en güzel örneğini bir kez daha ortaya koymuş, birlik ve beraberliğimizi tüm dünyada olduğu gibi kardeşliğin ve hoşgörünün simgesi olan kadim şehrimize adayacağız” dedi. ülke.”

Derik’teki programa Mardin Belediye Genel Sekreteri Murat Sözen, Kaymakam Evren Çakır, Mardin İlçe Emniyet Müdürü Mahmud Karabulut, kazada yaralananlar ve hayatını kaybeden vatandaşların yakınları katıldı.

Mardin Valisi, Başkent Belediye Başkan Yardımcısı Mahmud Demirtaş ve beraberindeki protokol üyeleri Derik’te esnafı ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir