"Enter"a basıp içeriğe geçin

Cumhurbaşkanı Gülakbayraktar: Türkiye’ye örnek olacak projelerle insanları gülümsetiyoruz

Kocasinan Belediyesi, 2017 yılında hayata geçirdiği “Kocasinan Gönüllü Projesi” ile ihtiyaç sahiplerinin kalbine dokunurken dev bir mağaza konforunda bedava alışveriş keyfini sunmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Çolak Bayraktar, sosyal belediyecilik alanında Türkiye’ye örnek olacak projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştıklarını ve gönüllere dokunan projelere imza attıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Çolak Bayraktar, Türkiye’ye model olan Kayseri Belediyesi ile belediyenin sosyal projelerine öncülük ettiklerini, dezavantajlılara pozitif ayrımcılık yaptıklarını vurgulayarak, vatandaşların kalbine dokunan hizmetler sunduklarını belirterek, şunları kaydetti: Bu projelerden biri olan Kocasinan Gönüllü Projesi ile bölgemizdeki ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışıyoruz Yeşil Mahallesi’ndeki ikinci el toplama ve dağıtım merkezi ve sosyal market ile hayırseverler ve ihtiyaç sahipleri arasında gönül köprüsü oluşturuyoruz. Zümrüt Mahallesi’nde bulunan projemiz ile gıda, tekstil ve diğer ürünler alanında ikinci el toplama ve dağıtım merkezinde malların ayrıştırıldığı, türlerine ve kullanılabilirliklerine göre kullanılamayacak durumda olan ürünler sabitlenerek vatandaşlarımıza destek oluyoruz. Daha sonra yıkanmış ve ütülenmiş eşyalar tezgahlara yerleştirilerek mobilya, beyaz eşya gibi ürünler ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmaktadır. Proje ilerlemesine katkıda bulunmuşlardır.

Kayseri’ye yakışır belediye sosyal hizmetleri sunduklarını belirten Başkan Çolakbayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kayseri halkına insan odaklı hizmet anlayışıyla hizmet veriyoruz. Güzel hizmetlerimizden özellikle bölgede yalnız yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza haftanın yedi günü sıcak yemek ikramı yapıyoruz. Hayırseverlerimizin duasını alıyoruz. İnsana dokunan hizmetlerimizi artırarak vatandaşlarımızın kalbine daha çok dokunacağız.Özellikle sosyal marketimizde yılın 12 ayı mevsimine göre 7’den 70’e herkese hitap eden kıyafet ve ayakkabılar var. “Güler El” kartı ile ihtiyaç sahipleri mağazada rahatça alışveriş yapabilirler.Yeni ürünlerimiz mağazamıza gelmeye başlıyor Yaz sezonunun ardından kış sezonu ürünlerimiz raflardaki yerini alıyor.Sosyal marketimiz ulaşmaya devam ediyor. hizmet kalitesiyle daha çok ihtiyaç sahibine ulaşıyor.Yeni sezonda başarılar diliyorum” dedi.

Sosyal Yardım Müdürlüğü bünyesinde sosyal market alışverişi yapanlar ise sosyal statülerine göre belirlenmekte, nüfus sayılarına ve ihtiyaçlarına göre “Dost El” kartı verilmektedir. Dost Eli Kart satın alan vatandaşlar, kart üzerindeki yüklü miktarlar için parasal puan limitine kadar ürün satın alabilirler. Giyim ürünlerinin de satıldığı market, büyük bir mağazada mahallede yaşayan ihtiyaç sahiplerine ücretsiz alışveriş imkanı sunuyor. Ayrıca ekipler, kayıtlı yaşlılara her gün düzenli olarak bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlayan meyve ve sebze paketleri dağıtıyor.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir