"Enter"a basıp içeriğe geçin

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin telefonda görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefonda görüştü. Putin görüşmede Erdoğan’a Kuzey Akım boru hatlarındaki sızıntıların “uluslararası terörizm” olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda görüştü. Görüşmeye ilişkin Kremlin basın servisinden yapılan açıklamaya göre Erdoğan, Rusya’nın İzhevsk kentindeki okula düzenlenen terör saldırısıyla ilgili taziye telgrafı iletti.

Liderlerin enerji konularında görüş alışverişinde bulunduğu açıklamada, Rusya’nın Türkiye’ye doğalgaz tedarikine yönelik sözleşmelerin uygulanması ve Akkuyu’nun ortak inşaatı çerçevesinde enerji sektöründeki etkileşime ilişkin olumlu bir değerlendirme yapıldı. Nükleer santral, toplantılarda varılan anlaşmaların uygulanmasına vurgu yaptı.

Rusya’dan tahıl anlaşması için Türkiye’ye teşekkürler

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin’in İstanbul’da imzalanan tahıl anlaşmasını görüştüklerini belirten açıklamada, Karadeniz limanlarından tahıl ihracatı, Rus tarım ürünleri ve gübre ihracatına ilişkin İstanbul Anlaşması’nın uygulanmasına katkılarından dolayı Türkiye’ye teşekkür ettik. Bu tahıl paketi anlaşmasını, pazarlarına gıda ve gübre tedarikinin önündeki engellerin kaldırılması da dahil olmak üzere bir bütün halinde uygulama ihtiyacı.

Nord Stream boru hatlarındaki sızıntıları tartışmak

Açıklamada liderler, Rus gazını Avrupa’ya taşıyan Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hatlarındaki sızıntılara da değindi ve Putin’in sızıntıları “yıkıcı” olarak değerlendirdiğini belirtti. Açıklamada, “Rusya Devlet Başkanı, Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hatlarının benzeri görülmemiş sabotajı veya benzeri görülmemiş bir uluslararası terör eylemi hakkında temel bir değerlendirme yaptı. Rusya’nın bu konuyu acilen Birleşmiş Milletler’de tartışmaya açtığı kaydedildi. Güvenlik Konseyi. Konsey.”

Putin, Erdoğan’a Ukrayna’daki referandum hakkında bilgi verdi

Putin yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’dan ilhak ettiği Donbass bölgesindeki Donetsk, Luhansk, Zaporizhia ve Kherson’da yapılan halk referandumları hakkında Erdoğan’ı bilgilendirerek, “Vladimir Putin, 23 Eylül’de Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetlerinde bir görüşme gerçekleştirdi. -27 – Rusya Federasyonu’na katılım konusunda kendi cumhuriyetleri olan Kherson ve Zaporozhye bölgelerinde yapılan iki referandumun sonuçlarını açıkladı.Seçimlerin uluslararası hukuka ilişkin kural ve ilkelere tam uyum içinde gerçekleştiği vurgulandı. seçimlerin şeffaflığı.

Açıklamada, söz konusu referandumların 1966 tarihli Birleşmiş Milletler uluslararası insan hakları sözleşmeleri ve 1975 tarihli nihai Helsinki anlaşması hükümlerine uygun olduğu da vurgulandı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir