"Enter"a basıp içeriğe geçin

Çiftçiler artık Çiftçi Kayıt Sistemine saniyeler içinde kayıt olabilirler.

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) e-devlet üzerinden yapılan başvuruların Tarım ve Orman Bakanlığı’nın garantisine ilişkin açıklamalarda bulunan İzmir Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, dosya hazırlama, onay verme gibi süreçlerin şirket başkanı, belgelerin sunulmasının zaman aldığını ve sürecin yeni uygulama ile bir dakikadan az sürdüğünü ve daha kısa sürede tamamlandığını söyledi.

İzmir Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, CKS’de yeni bir dönemin başladığını, tarım teknolojisi ve dijitalleşmenin tarımla entegrasyonu konusunda Tarım ve Orman Bakanı Fahit Kirişi’nin önderliğinde ve talimatlarıyla çalıştıklarını söyledi. işlemler artık e-devlet üzerinden yapılabilmektedir.

Üreticilerin 31 Aralık’a kadar yeni başvuru yapabileceklerini ve önceki başvurularını güncelleyebileceklerini ifade eden Özen, “ÇKS Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle daha önce 10 ay olan başvuru süresi 4 aya indirildi. 1 Ekim itibarıyla , Devletimize müjdeli haber ile üreticilerimiz artık ilçe ve ilçe müdürlüklerine gelmeden e-devlet üzerinden CKS güncellemesi yapabilecekler.Bakanlığımızdan ilk gün aldığımız bilgilere göre 29 bine yakın e-devlet başvurusu yapıldı. Türkiye genelinde başvuru yapıldı, 30’dan fazla elektronik devlet belgesi alındı ​​İlimizde 400’e yakın başvuru oldu.Hafta sonu olmasına rağmen üreticilerimizin yeni uygulamaya gösterdiği ilgi, sürecin doğruluğunu gözler önüne seriyor. CKS başvurularında bürokratik prosedürlerden büyük ölçüde sorumlu tutuldu. Prosedürler bürokrasiyi küçülttü.”

Özen, üründe değişiklik olması durumunda ürüne giren üreticinin şubat ayında bu değişikliği yapabileceğini belirtti.

Saniyeler içerisinde işlemi tamamlıyoruz.

32 yıldır geçimini çiftçilikle sağladığını belirten Hüsniye Özden, Kemalpaşa ilçesine bağlı Bağyurdu semtinde işlem yapmak için her yıl Kemalpaşa merkezine gitmek zorunda kaldığını açıklayarak, “Bunları yapmak için Kemalpaşa ilçesine gitmem gerekiyordu. prosedürler.Zaman kaybetmemek için çok iyiydi.İşlem 1 dakika sürdü.Bu uygulama için teşekkürler.

Bir diğer üretici olan Muhammed Salman ise “Biz çocukluğumuzdan beri bu işi yapıyoruz. 2008 yılından beri aktif olarak bu işi yürütüyorum. CKS’yi çıkarmak bize zulümdü. Eskiden ilçe tarım müdürlüğüne gidip belgeleri alırdık. ,sonra köye dönüp görevliye sor tek tek imzala o zaman biz devam ettik bir kaç kere gidip gelmek bizim vaktimizi alırdı vaktimiz çok değerli şimdi işlemi saniyeler içinde tamamlıyoruz “dedi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir