"Enter"a basıp içeriğe geçin

Çelik: Gelir vergisi oranlarının sınırlandırılmasını istiyoruz

Hak-İŞ Federasyonu Kayseri İlçe Başkanı ve Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, enflasyonun yanı sıra vergilerin de hayat pahalılığını artırdığını belirterek, “HAK-İŞ gibi biz de vergi dilimleri düzenleyeceğiz ve Kriz dönemi bitene kadar tüm çalışanlar için gelir vergisi oranlarını artırın. Bunu sınırlandırmanızı öneririz.”

Çelik yaptığı açıklamada, “Büyük bir çatışmanın sonunda ve bu yıl ilk kez asgari ücreti belirlerken ücretli çalışanların asgari ücret tutarındaki gelirlerini vergiden çıkarmayı başardık. Yüksek. 2021 yılından bu yana yaşanan enflasyon ve hayat pahalılığı, salgının etkileri, Rusya-Ukrayna savaşı, güneyimizdeki terör gruplarının saldırıları, Karabağ’da yaşadığımız savaş, Doğu Akdeniz bölgesinde yaşadığımız ciddi sorunlar Libya meselesi aslında Türkiye’nin suçu ve bugün içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıların sebebi bu kısa zamanda sembolik maaşlar üzerindeki vergi baskısı azaltılmalı HAK-İŞ olarak vergi dilimlerinin düzenlenmesini ve gelirlerin azaltılmasını tavsiye ediyoruz. Kriz döneminin sonuna kadar tüm çalışanlar için vergi oranları.”

“Gelir vergisi yüzde 10 olarak belirlendi”

Kayseri’deki Hak İş bölge federasyonu başkanı ve Hizmet partisi federasyonunun Kayseri şubesi başkanı Serhat Çelik, enflasyon belli bir noktaya ulaşana kadar tüm çalışanların vergilerini yüzde 10’a indirmelerini talep ederek, “Yüzde 40 ücretlilerin gelirinin gelir vergisidir” dedi. Sigorta primi, işsizlik maaşı vb.

“Ülke genelinde ekonomik sorunların büyüdüğü ve enflasyonun yüzde 80’i geçtiği bir dönemde vergi dilimlerine son verilmesi gerekiyor” diyen Çelik, “Ekonomik sorunlar bitene kadar tüm çalışanlar için vergi dilimlerini yüzde 10 ile sınırlayalım ve Enflasyon belli bir noktaya geldi İşimizi yapalım Kriz bitene kadar diyelim ki Türkiye gibi ücretli işçiler üzerindeki vergi yükünün en yüksek olduğu ülkelerde vergi kayıpları ve kayıt dışı ekonomi daha yüksek.Gelişmiş ülkeleri de bu konuda modelleyelim Bu sorunu birlikte çözelim.”

Çelik, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ve işverenler ve çalışanlar tarafından çıkarılan yeni yönetmeliğe göre nakit yemek ödemeleri de vergi muafiyetine girecek. Ayrıca bin liraya kadar elektrik, doğalgaz ve ısınma giderleri de vergiden muaf tutulacak. İşverenlerin çalışanlara sağladığı sübvansiyon 2023 yılı Nisan ayı sonuna kadar ödenecek. Çalışanları enflasyona karşı ayakta tutmak adına bu düzenlemeleri önemli buluyoruz.”

Müzakereler olumluydu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 23 Eylül 2022 tarihinde HAK-İŞ sendikamızı ziyaret etti. Bakan Bilgin’in Gelir Vergisi konusu Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan ile görüşmesinin ardından taşeron ve kamu iktisadi teşekküllerinin görevlendirdiği çalışanları işçi alamamış, belediye şirketlerinde çalışan 450 bin kurumsal çalışanın 6772 sayılı Kanunla verilmesi gereken 52 – bugünkü ikramiyeyi alamamış olması ve yıllardır tartışılan EYT’nin bu ikramiyeye dahil edilmemesi, Gündem.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir