"Enter"a basıp içeriğe geçin

Çek Cumhuriyeti’nde hükümet karşıtı protesto

Prag (drone) Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da binlerce kişi hükümetin enerji politikalarını protesto ederek istifasını istedi.

Binlerce Çek, Başbakan Petr Viala’nın hükümetinin politikalarını protesto etmek için Prag’daki Wenceslas Meydanı’nda toplandı. Prag’da “Önce Çekler” sloganıyla düzenlenen protesto gösterisi, kendisini “Siyasetten Bağımsız Vatandaşlar” olarak tanımlayan bir grup tarafından düzenlendi. Siyasi partilerin temsilcilerinin yanı sıra, cumhurbaşkanı adayları Heink Blasko ve Josef Scala, Prag Üniversitesi Ekonomi Okulu Dekanı Miroslav Sevcik, Ziraat Odası eski başkanı Zdenek Jandijk, Danimarkalı politikacı Mads Palsving ve Alman Parlamento Üyesi Christine Andersonova gösteriye de katıldı.

Çek Cumhuriyeti Avrupa Birliği ve NATO’dan çekilmeli

Göstericiler, hükümetin enerji fiyatlarını düşürme yaklaşımını eleştirerek, Çek Cumhuriyeti’nin Rusya ile düşük fiyatlarla doğrudan gaz tedarik sözleşmeleri imzalamasını, Avrupa Birliği, NATO ve Dünya Sağlık Örgütü’nü terk etmesini ve tarafsız bir ülke olmasını talep etti. . Protestocular, Çek Cumhuriyeti’nin hatalı enerji politikaları nedeniyle gaz sıkıntısı çekeceğini ve bunun da gıda sorununa yol açacağını iddia etti. Organizatörlerden biri olan Ladislav Frabel yaptığı konuşmada, “Hükümet derhal istifa etmeli, yeni seçimler yapılmalı ve iktidar vatansever uzmanlardan oluşan bir hükümete gelmeli.” dedi.

‘İnsanlara eziyet edilmemeli’

İçişleri Bakanı Vet Rakosan, Prag’daki gösteri hakkında kısa bir açıklamada, “Meydanlardaki insanlara basit ama gerçekçi olmayan çözümler sunan manipülatörler tarafından kötü muamele edilmemelidir.” Dedi.

“Rusya’nın Rus aşıkları”

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı gösteride, göstericileri eleştiren bir genç, elinde “Rusya’nın Rusya’yı sevenleri” yazılı pankartla kalabalığın arasına girdi. Protestocularla gençler arasındaki arbede kısa süre devam ederken, polis pankartı taşıyan genci kaldırdı. Yaklaşık 4 saat süren gösteri olaysız bir şekilde sona erdi ve polis, gösteriye yaklaşık 10 bin kişinin katıldığını duyurdu.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir