"Enter"a basıp içeriğe geçin

Çakıroğlu’nun davasında, katile yardım ettiği iddia edilen sanık için ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıl hapis cezası istendi.

Ege Üniversitesi tarih bölümü öğrencisi Ferat Yılmaz Çakıroğlu’nun (24) öldürülmesinde katile yardım etmekten yargılanan Jehad Babatungoz, “kasıtlı yardım” suçlamasıyla kendisini bıçaklayarak öldürmek zorunda kaldı. öldürme” ve “devletin ve milletin birliğine zarar verme”dir.

2015 yılında Ege Üniversitesi’nde milliyetçi öğrenciler ile PKK terör örgütü YDG-H’ye üye olduğu belirtilen öğrenciler arasında kavga çıktı. Kavgada bıçaklanan Sanat Fakültesi tarih bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakroğlu hayatını kaybetti. Olayla ilgili olarak açılan davada Nurullah Simo, “kasten adam öldürmek”ten müebbet, “terör örgütüne üye olmaktan” 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi, kararı bozarak “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü zedelemek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını ağırlaştırdı. Çakroğlu ailesinin avukatları, olay sırasında Cihat Babatunguz’un Nurullah Simo’nun yanında olduğu gerekçesiyle mahkemeye başvurdu. Avukatların talebine gerekçe bulan İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Babatunguz hakkında soruşturma başlattı. Soruşturmanın ardından Babatungöz hakkında “kasten adam öldürmekten” iddianame hazırlandı.

İzmir 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü duruşmasında Çakıroğlu’nun annesi Özlem Erdem ve babası Fuat Mahir Çakıroğlu ile İzmir Cumhurbaşkanı Ulcu Ocakları Soner Erkan Yıldız, Çakıroğlu’nun arkadaşları ve avukatları salonda hazır bulundu. şüpheli ise SEGBİS aracılığıyla Cihat Babatungöz tarafından hazır bulundu.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Çakroğlu’nun katili Nurullah Simo, kaza günü Babatunguz’un yanında olup olmadığını bilmediğini belirterek, “Bir güvenlik görevlisi yanımıza geldi ve kaçmamızı söyledi. kaza günü kafede dikilirken uzaklaştı Babatunguz.Kendimizi korumak için gereken her şeyi attıktan sonra herkes canının peşinden koşmaya başladı.Bende Ege Kafe’nin mutfak bölümüne koştum.Gittiğimde orada iki kişi vardı. Karşı gruptan 2-3 kişi girdikten sonra 15 oldular.Beni bıçakladılar ve yere düştüm.Bir süre sonra bilincimi kaybettim.Sonra beni ambulansa aldılar.Mutfağa çaresizce girdiğimde Asayı gördüm ama Jehat Babatunguz orada mıydı bilmiyorum dedi.

İddia makamı, ifadesini okuyarak dosyanın tamamlandığını ve mütalaasının hazır olduğunu teyit etti. Cumhuriyet savcısı, Fırat Çakıroğlu’nun Simo tarafından bıçaklanarak öldüğünü ve orada bulunan Cihat Babatunguz’un Simo’yu engellemek yerine cesaretlendirdiğini ileri sürdü. Görüşte, Cihad Babatunguz’un Kürdistan İşçi Partisi/KCK’ya bağlı silahlı terör örgütüne üye olduğunun teyit edildiği, bu olayda kendisinin de üyesi olduğu silahlı terör örgütünün hedef alındığı vurgulandı. Devletin birliğini istikrarsızlaştırmak ve devlet idaresi konusunda devletin topraklarının bir kısmını ayırmak. Savcı, toplanan deliller ve elde edilen ifadeler ışığında Babatungöz’ün “cinayete kasten yardım etmek” suçundan 20 yıla kadar hapis ve “ülkenin birlik ve bütünlüğünü zedelemek” suçundan ağır hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Cumhuriyet savcısı da zanlının tutuklanmasını talep etti.

Sanığın tutuklama talebini reddetme kararı alan kurul, sanığa savunmasını hazırlaması için süre vererek duruşmayı erteledi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir