"Enter"a basıp içeriğe geçin

Bolu’da bir kilo sazan karaya vurdu

Bolu’daki Gölköy Barajı göletinde 1,5 ile 6 kilogram arasında sazan ölümleri ile ilgili su örnekleri alınarak laboratuvara gönderildi. Amatör Balıkçılık ve Sporcular Federasyonu polo temsilcisi Serkan İnank, “Her biri 6 ile 7 kilo arasında değişen küçük balık yoktur” dedi.

Edinilen bilgilere göre, Bolu’da içme suyu olarak kullanılan Gölköy Baraj Göleti’nde düzenlenen Türkiye spor sazan balıkçılığı yarışması öncesi göl çevresinde keşif yapıldı. Seferde, sazanın suda hareketsiz kaldığı ve kıyıya vurduğu fark edildi. Balık ölümlerinin artması üzerine yetkililer soruşturma başlattı. Valilik Tarım Müdürlüğü yetkilileri sudan numune alarak inceleme için laboratuvara gönderdi. Göl kıyısına çarpan balıklar, ekipler tarafından toplanarak ölüm nedenlerinin belirlenmesi için incelendi.

“Yaklaşık 6-7 kilo”

Sporcu ve Amatör Balıkçılık Federasyonu temsilcisi Serkan İnanç, “Cuma akşamı İl Tarım Müdürlüğü ekipleriyle su kenarında yavaş yavaş yüzen balıklar gördük. 1-2 ölüm gördük ama spor balıkçıları hep böyle oluyor. Bakın Cumartesi sabahı şamandıralarımı dikerken, Suda şiddetli bir yağmur var.” Balığın yavaşladığını fark ettik. Balık ve su örnekleri alındı. Pazar sabahı yarışmacılar geldi. Piyango çekildi ama bu olay kızışmaya başladı. Küçük balık yoktu. Hepsi yaklaşık 6-7 kilogram ağırlığındaydı. Nefes almalarında problem vardı. Ne olduğunu bilmiyoruz. Analiz sonuçlarını değerlendireceğiz” dedi.

“Önemli olan balığı kurtarın”

Bolu’ya Sakarya’dan yarışmacı olarak gelen Sezer Yeşiloğlu, önemli olanın balığı kurtarmak olduğunu belirterek, “Büyük bir hevesle geldik ama ne yazık ki talihsiz bir durumla karşı karşıya kaldık. Bu durum çok normal değil. Özellikle sazan utangaç bir hayvandır kimse yanına yaklaşamaz.Anormal bir durum olduğunu görünce talihsizlik olduğunu fark ettik.Bu olay yarışmadan önce başladı.Mevcut durum maalesef.Umarım çözüm bulunur. İleride yarışmamız olacak.” Ama önemli olan bu balıkları kurtarmak. Genel olarak, ortalama ölüm oranı 1,5 ile 6 kilogram arasındadır. Belki önümüzdeki günlerde daha büyük balıklar sahile vurur” dedi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir