"Enter"a basıp içeriğe geçin

Boğumlu engelliler atık tekstilleri geri dönüştürüyor

Mosch Bedensel Engelliler Derneği tarafından açılan “Model Asistanlığı Yetiştirme Kursu”nda inert kumaşlar makinelere işlenerek geri dönüştürülmektedir.

Türkiye İş ve İş Kurumu Genel Müdürlüğü, engellilerin istihdamını artırmak ve kariyer edinmelerini sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bölge Müdürlüğü Gençlik Merkezi’nde “Kadın Moda Tasarımcısı Asistanlığı Yetiştirme Kursu” açtı. 10 engelli bireyin kayıtlı olduğu kursta kursiyerler, usta bir eğitmen gözetiminde makine, ütü ve dikim eğitimi alıyor. Derneğin sağladığı atıl kumaşlar burada engellilerin elleriyle şekil verilerek giysi haline getiriliyor.

Mevcut eğitim kursu hakkında bilgi veren Müzik Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz, İŞKUR destekli projede 10 engelliye 73 iş günü eğitim verileceğini söyledi. Proje sonunda engelli istihdam edileceğini kaydeden Korkmaz, “Bu anlamda engelliler hem evde kalmıyor hem sosyalleşiyor hem de meslek sahibi oluyor. Kurs boyunca eğitim alan kursiyerlerimiz de aynı zamanda bir meslek sahibi oluyor. cep harçlığı ile aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar.Kurs sonunda aldıkları sertifika ile kursiyerlerimiz iş bulma imkanına sahip olacaklar.Engellilerimizin meslek edinmeleri ve sosyalleşmeleri için uzun süredir bu tür projeleri hayata geçiriyoruz.Ayrıca projede uygulanan kumaşlardan, kullanılmayan kumaş atıklarını da değerlendiriyor ve geri dönüşüme kazandırıyoruz.”

Kursun baş eğitmeni Hamdiya Özkan, “Montajı yapılan kumaşlardan ve atıl kumaşlardan kıyafet üretiyoruz, eski ve hareketsiz kumaşları biriktirip geri dönüştürüyoruz, tamir edilecek kıyafetlerin yanı sıra tamir ettiğimiz ürünleri de tamir ediyoruz. Kursiyerlerimiz engelli bireyler olmalarına rağmen çok iyi öğreniyorlar, “Kursiyerlerimiz burada aldıkları eğitim ile ileride tekstil atölyelerinde çalışabilirler.” dedi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir