"Enter"a basıp içeriğe geçin

Bodrum yine ilk 100 sertifikasını aldı

Muğla’nın Bodrum ilçesi, “Kalite Sahili 2022 Yeşil Destinasyonlar ve Atina’da Turizmin Geleceği” ödül töreninde “İlk 100” sertifikasına layık görüldü.

Green Destination Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Green Destination Türkiye Temsilcisi, 26-29 Eylül tarihleri ​​arasında Yunanistan’ın başkenti Atina’da düzenlenen “Green Destinations Quality Coast 2022” Ödül Töreni’ne katıldı. Dr. Tonkai Kuleli, Yeşil Hedef Denetçisi Dr. Şima Beyazıt ve Bodrum Belediyesi Sürdürülebilirlik Koordinatörü Selcan Ünal. Bodrum Belediyesi, “TOP100 Hikayeler” programında; “Akıllı Atık Toplama ve Kentsel Temizlik Yönetim Sistemi İzleme” adlı iyi uygulama öyküleriyle 2022’de İLK 100 sertifikasına sahip oldu. Bodrum Belediyesi Sürdürülebilirlik Bürosu tarafından Bitez destinasyonunda gerçekleştirilen çalışmalarla 2020 ve 2021 için En İyi 100 İyi Uygulama Hikayesi Sertifikasını alan Bodrum, GSTC standartlarına göre denetlendiğini belirten Kalite Sahil Onaylı Belgesi almaya hak kazandı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Yeşil Destinasyonlar çerçevesinde Bitez destinasyonunda ve Bodrum genelinde yürütülen çalışmalarla yeniden “İlk 100” arasına girmenin çok önemli olduğunu belirtti. “Sürdürülebilir doğa ve sürdürülebilir turizm için sürdürülebilir Bodrum’u hedefliyoruz. İklim değişikliğinin etkisini en düşük seviyede hissetmek ve karbon emisyonlarını en düşük seviyelere indirmek için yurtiçinde ve yurtdışında çalışmalara katılıyoruz ve projeler geliştiriyoruz.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir