"Enter"a basıp içeriğe geçin

Blinken: “Sahte Kremlin referandumları, Ukrayna’da daha fazla toprak kapma girişimi anlamına gelen şeyi saklamaya yönelik başarısız bir girişimdir.”

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Rusya’nın Ukrayna’nın dört bölgesinde düzenlediği sözde referandumlara atıfta bulunarak, “Saçma Kremlin referandumları, Ukrayna’da daha fazla toprak ele geçirme girişimi anlamına gelen bir girişimi gizlemek için boş bir girişimdir” dedi.

Ukrayna’nın Donbass bölgesinde Rusya’nın Donetsk, Luhansk, Zaporizhia ve Kherson’da düzenlediği sözde referandumların ardından bu bölgelerden Rus topraklarına katılmak için “Evet” denildi. ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken yaptığı yazılı açıklamada, sözde Rus referandumlarına tepkiler sürerken, “Sahte Kremlin referandumları, Ukrayna’da daha fazla toprak ele geçirme girişimini saklamaya yönelik beyhude bir girişimdir” dedi.

“ABD, bu sahte referandumların meşruiyetini veya sonucunu asla tanımıyor ve tanımayacak.”

Moskova’da yapılan sözde referandumların sonuçlarının Ukrayna halkının iradesini yansıtmadığını kaydeden Blinkin, “ABD, bu düzmece ve Rus referandumlarının meşruiyetini veya sonucunu asla tanımıyor ve tanımayacak. Ukrayna topraklarının ilhakı Rus ajanlarının önderlik ettiği bu gösteri meşruiyet değil ve uluslararası hukuku ihlal ediyor” dedi ve “uluslararası barış ve güvenlik ilkelerine hakarettir” dedi.

Silah zoruyla oy vermek zorunda kaldı

Rusya’nın Ukrayna’da işgal ettiği bölgelerdeki nüfusun çoğunu kaçmaya zorladığını kaydeden Blinkin, “Geri kalan Ukrayna vatandaşlarını kendi güvenlikleri ve sevdiklerinin güvenliği için silah zoruyla oy kullanmaya zorladılar. Ukrayna halkı sürekli olarak dile getirdi. özgür ve demokratik bir gelecek arzuları Ülkelerinin bağımsız ve egemen kalmasını istiyorlar, güçleri cesurca savaşıyor ve Ukrayna’nın Rusya tarafından kontrol edilen veya işgal edilen bölgelerindeki vatandaşlar Moskova’nın Ukrayna’nın uluslararası kabul görmüş sınırlarını kaba kuvvetle değiştirme çabalarına direniyor .

ABD’nin Rusya’nın saldırganlığına karşı topraklarını savunma mücadelesinde Ukrayna’ya yardım etmeye devam edeceğini kaydeden Blinkin, “Ukrayna’nın uluslararası kabul görmüş sınırları içinde birliğini, egemenliğini, bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü canı gönülden destekliyoruz. Başkan Biden’ın da belirttiği gibi, bunu yapacağız. Bu bölgeleri asla Ukrayna dışında herhangi bir ülkenin parçası olarak tanımayız ve gerektiğinde Ukrayna’yı destekleyeceğiz.”

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yarın Ukrayna’nın dört bölgesinin Rusya’ya ilhakını onaylayan bir töreni imzalaması bekleniyor.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir