"Enter"a basıp içeriğe geçin

Bir ay yetecek suyu olan şehir uçurumun kenarında, çalışmalar sürüyor

Sivas Belediye Başkanı Helmy Belgin, vatandaşların çeşitli nedenlerle suyu israf eden davranışlardan kaçınması gerektiğini söyledi.

Sivas’ın susuzluğunu giderecek proje hız kesmeden devam ediyor. Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Devlet Su İşleri 19. Bölge Müdürü Zafer Aslan ile birlikte toplam 52 kilometre uzunluğa sahip olacak hattın Sevli ilçesinde devam eden çalışmaları inceledi. İlk etabının yüzde 32’si tamamlanan projeyle ilgili yetkililerden bilgi alan Bilgin, daha sonra basına açıklamalarda bulundu. Başkan Bilgin, “Vatandaşlarımızın halı yıkamak, yün yıkamak gibi çeşitli nedenlerle suyu israf edecek davranışlardan kaçınmasını istiyoruz” dedi.

“Bir sorunumuz olsa da suyu kapatmak zorundayız”

Belediye Başkanı Bilgin, sudan kaynaklı bir sorun olması durumunda dönüşümlü olarak şehirde su kesintilerinin olabileceğini belirterek, “Projenin başlangıç ​​noktasına yaklaşık 9 gün önce ulaştık. Özellikle yaz aylarında en büyük sorun ve konu şudur. İlçemizde tartışılan Sivas’ta içme suyu kıtlığıdır.Dört Eylül barajını da görebilirsiniz.Ne yazık ki son yıllarda kuraklık ve yağışların az olması nedeniyle Dört Eylül barajında ​​su sıkıntısı yaşanmıştır. Su sıkıntısı yaşayan Sivas’tan Pusat Barajı’ndan Dört Eylül barajını besleyecek isale hattının çalışmaları hızla devam ediyor. -Özen Yüklenici firma kendilerine verilen süre içerisinde 12 km’lik kısmı tamamlamak istiyor. Sivas’ta suyu kesmeden ekip olarak sorunu çözmek için en son geldiğimizde suyu bir süreliğine keseceğiz demiştik inşallah bu projeyi bitiririz ama buna ihtiyacımız yok. Suyu dönüşümlü olarak kesmek zorunda olduğumuz sorunlarımız var.”

“Halı, yün yıkama gibi suyu israf eden davranışlardan kaçınmalarını istiyoruz”

Başkan Bilgin, vatandaşların suyu israf edecek davranışlardan kaçınması gerektiğini belirterek, “Bu aşamada hemşehrilerimizden anlayış bekliyoruz. Biz de üzerimize düşeni yapacağız. Bu bizim görevimiz. Özellikle vatandaşlarımızın davranışlardan kaçınmasını istiyoruz. halı yıkama, yün yıkama gibi çeşitli nedenlerle su israfı yapacaktır.Bu konuda bize destek vermelerini istiyoruz.Amacımız su kesintileri başlamadan projeyi bitirmek.Bildiğim kadarıyla 40’a yakın makine çalışıyor. “dedi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir