"Enter"a basıp içeriğe geçin

Belçika’nın doğalgaz rezervleri %100 doldu

Avrupa Dökme Gaz Deposu’na göre Belçika’nın doğal gaz rezervleri yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle patlak veren doğal gaz krizi nedeniyle Avrupa ülkeleri gaz rezervlerini önümüzdeki kışa hazırlamaya çalışıyor. Belçika Enerji Bakanı Tinne Van der Straeten’in verdiği bilgiye göre, Belçika’nın doğalgaz rezervleri yüzde 100’e ulaştı. Gaz rezervlerinin arz seviyelerine ilişkin Avrupa Birliği (AB) onaylı platformu Avrupa Dökme Gaz Depolama’dan elde edilen rakamlara göre Belçika, Avrupa Birliği (AB) üye ülkeleri arasında Portekiz’den sonra tam doluluğa ulaşan ikinci ülke oldu. bu gelişme.

Belçika’nın rezervleri ülkenin yıllık tüketiminin sadece yüzde 4’ünü temsil ediyor

Avrupa Dökme Gaz Deposuna göre, Belçika 29 Eylül’den bu yana yüzde 100 gaz rezervine sahip. Ancak Belçika’nın gaz rezervlerinin ülkenin yıllık tüketiminin sadece yüzde 4’ünü karşıladığını ve dolayısıyla Belçika’nın kapasitesinin sınırlı olduğunu belirtti. Öte yandan Belçika, başta Norveç’ten ve Zeebrugge terminali aracılığıyla ihtiyaç duyduğundan daha fazla gaz ithal etme kabiliyetine sahiptir. Portekiz ise Eylül ayı ortalarında rezervlerini doldurmaya başladı.

Macaristan ve Bulgaristan’da en kötü doluluk oranı

2 Ekim Avrupa Dökme Gaz Depolama Envanteri verilerine göre, Avrupa Birliği genelindeki gaz rezervlerinin yüzde 89,3 oranında tamamlandığı bildiriliyor. AB üyesi ülkeler arasında Macaristan ve Bulgaristan yüzde 75 doluluk oranıyla en kötü performans gösteren ülkeler olurken, Belçika’nın komşuları Hollanda ve Almanya yüzde 92 doluluk oranına sahip. Ülkenin güney komşusu Fransa, şimdiden yüzde 97’nin üzerinde bir doluluk seviyesine ulaştı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir