"Enter"a basıp içeriğe geçin

Batalgazid Aile Akademisi

Malatya’da Batalgazi Belediyesi’nin düzenlediği “Aile Akademisi” programları çerçevesinde araştırmacı yazar Salha Erdem, “Eşler Arası İyi İletişim Stratejileri” başlıklı konferansa katıldı. Katılımcıların salona sığmadığı konferansta Batalgazi sakinleri, Salha Erdem’in aile içi iletişim şifreleriyle ilgili sunumunu ilgiyle izledi.

Batalgazi Belediyesi’nin geçtiğimiz ay başlattığı “Aile Akademisi” konferanslar dizisinin ikinci bölümü, uzman aile danışmanı araştırmacı-yazar Salha Erdem’in katılımıyla gerçekleşti. Ailelere rehberlik etmek ve ailenin çocuk üzerindeki etkilerini anlatmak amacıyla Şehit Ömer Halis Demir konferans salonunda düzenlenen konferans yoğun geçti. Programda hayranlarıyla buluşan yazar Erdem, “Eşler arası iyi iletişim için stratejiler” başlığı altında aile içi iletişimin şifrelerini Batlgazi sakinleriyle paylaşarak huzurlu bir aile ortamı için önemli ipuçları verdi.

Hayranlarının yoğun ilgisiyle podyuma çıkan araştırmacı yazar Salha Erdem, ailenin toplum için önemi hakkında güzel bir sohbet gerçekleştirdi. Yazar Salha Erdem, ailenin çocuğun gelişimi ve düşünceleri üzerinde ciddi bir etkisi olduğunu belirterek, “Aile, insanın doğum eşiği ve beşiğidir. Anne babalar çocuklarına davranış ve tutumlarıyla babalık örneği verirler. Bu ilk ve bir çocuğun dilindeki tek örnek, anne babanın dili ve birbirine yaklaşımı gibi.. Anlamı 7 yaşına kadar bir çocuğun aklındaki asıl şey çünkü. böyle çünkü babam böyle yaşıyor.Çocuk sadece gördüğünü tasarlar.Akıl,mantık olgunluğu henüz gelişmemiştir.Çocuk Yedi yaşına geldiğinde,zihin vücudun büyümesine paralel olarak büyür. .Zihin büyüdüğünde gördüklerini sorgular.Sorgulama gerçek bir bilgi ihtiyacıdır.7 yaşına kadar çünkü 7 yaşından sonra neden?Özellikle on yaşından sonra bu soru daha net ortaya çıkar. Çocuğun zihni duygularını olgunlaştırır ve derin köklerine zemin hazırlar.

“Kendini bilen gençlerin yetişmesini istiyoruz”

Batalgazi Belediye Başkanı Osman Cöder, toplumsal yapının sağlam temellere oturması için ailenin önemli olduğunu vurgulayarak, “Batalgazi belediyesi olarak her ay alim, ilim ve hikmet sahibi bir misafir ağırlıyoruz. Aile Akademisi Aile iletişimi konusunu hocamızdan dinleyeceğiz.Aile içi iletişimi önemsiyoruz.Öğretmenimiz bizi ziyarete geldiğinde “Öncelikle çocuğa ailesini verecek olan ailesidir” ifadesini kullandı. karakterini, sonra çevresini ve edineceği bilgilerden sonra karakteri şekillendirecek.” Gençlerimizi de önemsiyoruz ve onlara yatırım yaparak onları güçlü karakterli insanlar haline getiriyoruz, tavırları var, yapmıyorlar. adaletten çekinen, onların ahlaki değerlerini bilen, onlara göre hareket eden, onların alışkanlıkları olan, bölgemizde 5 gençlik merkezi inşa ettik.On binlerce gencimiz bu mekanlardan yararlanarak kendilerini geleceğe hazırlıyor. bu yatırımları çevresel etki yaratacak şekilde yapıyoruz.Hocamızın bahsettiği şeyler gençlerimiz üzerinde olumlu bir etki yaratıyor.Kadınlarımızın toplum üzerindeki etkisini bilerek kadınlarımız için Qalb Batalgazi Kadın Kooperatifleri Derneği’ni kurduk, onlara destek oluyor ve onların hayata geçmesini sağlıyoruz. istişare halindeler. Temel taşı olan aileyi ortaya koymayı hedefliyoruz. Toplum içinde, sahada çalışırken bu tür programları düzenleyerek sağlam bir zeminde. Paylaşım yaparak yoğun ilgi gösterdiğiniz için Salha Erdem hocamıza ve size teşekkür ederim.”

Göder, Erdem’e çeşitli hediyeler sunarken, yoğun ilgi gören konferansının ardından yazar Erdem, hayranlarıyla bol bol fotoğraf çektirdi ve kitaplarını imzaladı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir