"Enter"a basıp içeriğe geçin

Başkent Belediyesi, üniversitenin kazanan öğrencilerini otogarda karşıladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi’ni kazanan öğrencileri Mersin Şehirlerarası Otogar’da (MEŞOT) ağırlıyor. MEŞOT’ta açılan peronda otobüsten inen öğrenci ve ailelerini karşılayan Sosyal Hizmetler Dairesi personeli, öğrencilere Mersin’i tanıtarak Büyükşehir Belediyesi hizmetlerini anlattı.

Mersin Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, koğuşta bilgi verilen öğrenci ve ailelere gidecekleri yere en kolay nasıl ulaşabilecekleri anlatılarak ücretsiz ulaşım hizmeti sağlanıyor. Öğrenciler ve aileleri geliş salonunda karşılanmakta, çeşitli ikramların yanı sıra bilgilendirme broşürleri verilmektedir. İlk defa böyle bir uygulama ile karşılaştıklarını söyleyen öğrenciler ve veliler, Mersin’e geldiklerinde aldıkları hizmetten de büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdiler.

Öğrenciler ilk kez geldikleri şehirde yalnız olmadıklarını hissederler.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim Hizmetleri Şubesinde görev yapan rehber öğretmen Duygu Çefer, “Mersin’e diğer illerden üniversite eğitimi için gelen öğrenciler MEŞOT’taki standımıza bekliyoruz. Büyükşehir Belediyesi Kız ve Erkek Yurtları, Çamaşır Kafe, Mahalle Mutfakları, Acı Çorba, Ulaşım ve Sosyal Tesisler, MERCİ Öğrenci Danışma Merkezi ve İstihdam Merkezi’nin sunduğu hizmetleri anlatıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm bu projelerde öğrencilerimizin yanındayız. Mersin zaten bir öğrenci şehri oldu. MEŞOT’ta kurduğumuz pavyonda tüm öğrencilerimize bu bilgileri veriyor ve gidecekleri yere ücretsiz ulaşım sağlıyoruz. “

Öğrencilerden aldıkları geri bildirimlerin de olumlu olduğunu belirten Schefker, “İlk kez geldikleri bir şehirde sıcak karşılanmayı seviyorlar. Cumhurbaşkanımıza ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini iletiyorlar. Onlar da kendilerini şanslı hissettiklerini söyleyerek ‘İyi ki Mersin’e gelmişiz’ diyorlar.

“İyi hissetmek, değerli hissetmek”

Otogarda karşılanmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Kadir Jozy, “Daha önce otogarlara gittim ama böyle bir karşılama görmedim. Kendimi iyi hissettim, değerli hissettim. Kontrol etme fırsatım oldu. broşür biraz. gözüme toplu ulaşım ücretleri ve ücretleri dikkatimi çekti.Benim kullanabileceğim avantajlar bunlar.Öğrencilere her konuda destek oluyorlar, üniversiteyi seçen arkadaşlarımıza Mersin’i tavsiye ediyoruz.”

İstanbullu ve Mersin Dişhekimliği Okulu birincisi Sina Khirkhah, otogarda karşılanmanın kendisini şaşırttığını belirterek, “Burada diş hekimliği olduğu için geldim ve Büyükşehir’in sunduğu imkanlar beni çok şaşırttı ve mutlu etti. Belediye. Dinlenme salonlarında ders çalışma imkanı var ve 3.5 TL’ye 3 adet yemek tabağı var. Öğrenciler için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Başkent belediyesine çok teşekkür ederim.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir