"Enter"a basıp içeriğe geçin

Başkan Chai: Uyuşturucu bataklığını kurutmaya yemin ettik

Bozanti Belediye Başkanı Mustafa Çay, bölgede uyuşturucu ve uyuşturucuyla mücadele için terk edilmiş yerlerin ve terk edilmiş binaların yıkılıp temizlenmesi talimatı verdi.

Geçtiğimiz günlerde Adana’da bir radyo programına katılarak uyuşturucuya karşı savaş başlattığını açıklayan Başkan Chai, Bozante vatandaşlarını arayarak polislere yardım edip rapor hazırlamalarını istedi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Çay’ın bu çağrısına istinaden, sosyal medyadan ve şahsi telefonundan mesaj olarak Başkan Çay’ı arayan vatandaşlar, uyuşturucunun kullanıldığı terkedilmiş yerleri ve terk edilmiş binaları ihbar etti. Bu kanaatlere dayanarak, Başkan Zhai ve ekibi vatandaşlar tarafından belirlenen alanlarda bir inceleme yaptı ve terk edilmiş binaların yıkılmasını ve suç unsuru teşkil edecek ormanlık alanların derhal temizlenmesini talep etti.

Yapılan incelemenin ardından Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın verdiği talimat üzerine belediye ekipleri, ahşap motorlu “tırpan” taktiği ile suç amaçlı kullanıma uygun ağaçlık alanlarda dalları keserek daha güvenli hale getirdi. Yapılan çalışmalardan bahseden Başkan Chai, “Dün dedik, söz verdik, bugün yapıyoruz. Bosante belediyesi olarak biz ve arkadaşlarımızla birlikte ağaçlık alanları, uyuşturucu kullanılan terk edilmiş binaları temizlemeye başladık. Terkedilmiş bina ve alanlarla ilgili yarın Meclis’te vereceğimiz yıkım kararları ile bataklıkları kurutmaya devam edeceğiz.Bu konuda bize inanan, yardım eden ve destek olan tüm duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnandığımız yol. Ve dertliler de unutmasın ki bu memleket adamsız olmaz.”

Eski bir polis memuru olarak yıllarca terör ve uyuşturucuyla mücadele ettiğini, farklı okul ve etkinliklerde 500’den fazla konferans verdiğini, gençlerle sürekli zararlı alışkanlıklar hakkında görüştüğünü hatırlatan Belediye Başkanı Mustafa Çay, şunları söyledi: birimlerimize gerekli talimatları Terkedilmiş binaların yıkılmasına karar vererek gerekeni yapacağız. Ayrıca ağaçlık alanları keserek ve fazla büyümüş otları yakarak görünür hale getireceğiz. Dün terörle mücadele ettiğim gibi, bugün de uyuşturucuyla mücadeleye kararlılıkla devam edeceğim. Bu konuyu ele aldık ve uyuşturucu bataklığını kurutmaya yemin ettik. Bundan böyle Bozanteli halkımızın bilgisi ve dayanışmasıyla ülkemizi ve çocuklarımızı bu hastalıktan kurtaracağız. Bu kötü hastalık için onları kurban etmeyeceğiz.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir