"Enter"a basıp içeriğe geçin

Baş yazar Turgut Özman ölümünün dokuzuncu yılını kutladı

Türk edebiyatının ustalarından Turgut Özakman, vefatının dokuzuncu yılında çeşitli sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği programla anıldı.

Türk edebiyatı hocalarından Turgut Özakman, vefatının dokuzuncu yıl dönümünde Eğitim Dostları Vakfı ve Kemalist Düşünce Derneği’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşunun düzenlediği programda anıldı. Yeni Mahla Belediyesi Konferans Merkezi ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Eğitim Dostları Vakfı Başkanı Özgün Okmen, eserlerinde Türk milletinin emperyalist işgalcilere karşı verdiği özgürlük mücadelesini anlatan Özkan’ın çok önemli bir eser bıraktığını söyledi. gelecek nesiller için miras.

Atatürk Düşünce Derneği Başkanı Hasnu Bozkurt, Turgut Özkeman’ın büyük bir yazar olduğunu belirterek, “Turgut Özkeman, ulusal kurtuluş savaşını aşama aşama deneyimleyerek yazdı. Bu inanılmaz bir edebi güç. Bence çok borcumuz var. ”dedi.

Öte yandan İnönü Vakfı Başkanı Özden İnönü Toker, “Bugün ‘Ne mutlu Türküm diyene’ dememizi sağlayan İstiklal Savaşı’nın kahramanları bizim gibi çılgın gençlerdi. Siz onların varislerisiniz. Bu sorumlulukla ve bu Şuurla hareket etmenizi istiyorum” dedi.

Programda Turgut Özman’ın eşi Ayla Özman’ın bir tablosu sunulurken, müzisyen Pınar Ayhan’ın performansıyla “Deli Türk ile” müzikali izleyicilere sunuldu.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir