"Enter"a basıp içeriğe geçin

Bakan Kirishi, Şanlıurfa’da tarım sektörü temsilcileriyle görüştü

Tarım ve Orman Bakanı Fahit Krishi, Ziraat Bankası’nın çiftçilere verdiği 100.000 liralık faizsiz kredinin tavanının 200.000 liraya yükseltildiğini söyledi.

Bakan Kirishchi, kentteki temasları kapsamında Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ve Başkent Belediye Başkanı Zine Abidin Beyazgül’ü ziyaret ederek kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra valilikte gerçekleştirilen tarım sektörü temsilcilerinin toplantısına katılan Bakan Kirishi, çiftçilerin artık 6 ay önce mazot ve gübre desteği alma imkanına kavuştuğunu belirterek, “Azami faizsiz kredi 100 bin lira, Ziraat Bankası’nın üreticilerimizin hizmetine sunduğu 200 bin liraya, 200 bin lira krediye yükseltildi” dedi. Bu da bir dönüşüm değil mi?”

Çiftçi Kayıt Sistemini (ÇKS) elektronik ortama taşıyacaklarını ifade ettiklerini hatırlatan Kirişci, uygulamanın 1 Ekim’den itibaren başladığını söyledi. Üreticilerin artık CKS ile ilgili ön işlemleri il ve ilçe tarım ve orman müdürlüklerinde veya ilgili birimlerde değil, bilgisayar ve e-devlet uygulamasına evlerinde ulaşabilecekleri her yerden yapabileceklerini açıkladı. Kirişci, “Bugün itibarıyla 59.791 çiftçi e-devlete girdi. Bu gerçekten büyük bir ilgi” dedi.

Ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir