"Enter"a basıp içeriğe geçin

Bakan Ersoy: Festivallerimiz 5 il ile sınırlı kalmayacak, her yıl geliştirmeye devam edeceğiz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Beyoğlu Yolu Kültür Festivali”nin 5 il ile sınırlı kalmayacağını belirterek, “Her yıl geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

1-23 Ekim tarihleri ​​arasında bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Beyoğlu Yolu Kültür Festivali’nin açılış töreni ve sergi sunumu saat 18.30’da Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. açılış törenine. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Mesbah Demircan, AKP Bölge Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız katıldı. Açılış töreninde İDOB sanatçıları Berk Özbek, Berk Dalkılıç ve Hüseyin Kays küçük bir konser verdi.

“Festivallerimiz 5 şehirle sınırlı kalmayacak, her yıl geliştirmeye devam edeceğiz”

Açılış töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Bu yıl sayımızı 5 ile artırdık. Bu yıl maceramıza Çanakkale Kültür Rotası Festivali ve 16 Eylül’de Çanakkale Kültür Rotası Festivali ile başladık. Çanakkale Kültür Rotası Festivali harikaydı.35 bin seyircinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik bizleri çok mutlu etti.Hemen ardından Konya Tasavvuf Müziği Festivali devam ediyor.Bu akşam itibariyle Beyoğlu Kültür Festivali sona erecek. Yol Şenliği ve Başkent Kültür Yol Şenlikleri başladı Festivaller serimizi Yol Festivali ile taçlandırmış olacağız bu yıl Diyarbakır Sur Kültür 8 Ekim’de 5 il maratonumuzu tamamlayacağız 5 il ile sınırlı kalmayacak Festivallerimizi her yıl genişletmeye devam edeceğiz.Anadolu’nun diğer bölgelerinde de yayınlayacağız.Önümüzdeki yıl Nisan ayında Adana’da Portakal Çiçeği Festivali’ne de ev sahipliği yapacağız, koruma altına alıyoruz. Nisan’da İzmir’de Efes Kültür Yolu Festivali. Önümüzdeki yıl Eylül’de de Gaziantep Kültür Yolu Festivali var ve tamamlandı. Festival serimize ekliyoruz.”

“Yaklaşık 15.000 sanatçı ve 3.000’den fazla etkinlikle bir ayı geçireceğiz.”

Kültür Rotası Şenlikleri’nin önümüzdeki yıl 10 ilde yapılacağını kaydeden Bakan Ersoy, “Gelecek yıl iki il daha ekleyerek Kültür Rotası Şenliklerinin sayısını 5’ten 10’a çıkaracağız. Bu sayede giderek sayıyı artıracağız. Kültür Rotası Festivallerinin Anadolu’nun tüm bölgelerine, büyük şehirlerden başlayarak, ana sponsorumuz Türk Telekom’a başta Beyoğlu Kültür Yolu Festivali olmak üzere Kültür Yolu festivallerine, kültür ve sanata katkılarından dolayı teşekkür ederim. Bu festivallere paydaş olarak katılan tüm sanatseverlere şükranlarımı sunuyorum 3 bini aşkın etkinlik, 15 bine yakın sanatçı ile dolu bir ay geçirmemizi temenni ediyorum.Herkese desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum ”

Sözlerin ardından Bakan Ersoy ve davetliler geri sayım öncesi fotoğraf çektirerek Sinestetik küplerin ön gösterimini, Yolda sergisini, GEOMART-UT17 sergisini ve Devrim Erbil İstanbul sergisini gezdi.

1 Ekim’de başlayacak olan festival ise 2 bin 500 fotoğrafçının katılacağı bir fotomaraton etkinliği ile öncülük edecek.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir