"Enter"a basıp içeriğe geçin

Aydın’da Sağlık Yürüyüşü

Aydın’da Dünya Yürüyüş Günü kapsamında bir araya gelen vatandaşlar, sağlıklı yaşamı desteklemek için yürüyüş yaptı.

Aydın Kızılay İlçe Başkanlığı koordinasyonunda Aydın’da sağlıklı yaşamı yaygınlaştırmak için yürüyüş düzenlendi. Dünya Mart Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte vatandaşlar, Aydın Valisi önünde toplanarak geçit töreniyle Atatürk Kent Meydanı’na yürüdü. Sağlık için yürüyüş yapan vatandaşlar, sloganlar atarak sağlıklı yaşama dikkat çekti. Miting sonunda vatandaşlara sağlıklı yaşam hakkında bilgi verildi ve Atatürk Kent Meydanı’nda kurulan köşkte sağlık kontrolü yapıldı. 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen ve özellikle Kızılay gönüllülerinin katıldığı yürüyüşte, “Sağlık için yürüyoruz, iyiliğe adım atıyoruz” yazılı pankartlar açıldı.

Yürüyüşün sonunda etkinlikle ilgili bilgi veren Aydın Kızılay Başkanı Seva Çek, “Sağlıklı yaşam ve sağlıklı yaşlanmada fiziksel aktivitenin önemini vurguladık, 81 ilçede aynı anda yürüyerek sağlıklı yaşamın önemine dikkat çektik. 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü’nde Kızılay, sağlıklı yaşam kültürünü geliştirerek, 2030 stratejik hedeflerinden biri olan “Sağlıklı bir yaşam ve yaşlılar için çalışmak” konulu farkındalık ve toplumsal farkındalık çalışmalarına devam ediyor. Günümüzde fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılmaması ve giderek hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, obezite, kardiyovasküler hastalık, yüksek tansiyon, diyabet ve osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli bir nedendir. Öte yandan Kızılay, 1991 yılından bu yana 3-4 Ekim tarihlerinde kutlanan Dünya Yürüyüş Günü vesilesiyle yürüyüş etkinliği düzenleyerek, fiziksel aktiviteden uzak bir yaşamla gelen kronik hastalıklara dikkat çekiyor. Sağlıklı bir yaşamın ilk adımı olan fiziksel aktivitenin faydaları, yürümek aynı zamanda yaşam alanları oluşturmaya da katkı sağlıyor. Daha yaşanabilir ve hava kirliliğini azaltıyoruz.

Aydın İlçe Başkanlığı ve Kızılay Gönüllüleri Başkanlığı ile Kızılay mensuplarının yanı sıra Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın İlçe Başkanı Ömer Özmen, AKP Evler İlçe Başkanı Hüseyin Albir, Kadın ve Gençlik Kolları da katıldı. AKP’li Aydın İlçe Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Ömer Turan ve . Etkinliğe vatandaşlar katıldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir