"Enter"a basıp içeriğe geçin

Ardanda deprem bölgesinde hasar tespit çalışmaları devam ediyor

Ardahan’ın Göl ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede hasar tespit çalışmaları devam ederken, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 50 artçı sarsıntı duyurdu.

5 büyüklüğündeki depremin en çok hasar verdiği Koçukaltunbulak, Chulu, Koyunlu, Gülistan, Yağmuroğlu, Balçeşme, Esenyila, Gedik, Kotoka ve Toptaş köylerinde hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Depremin ardından Erzurum, Kars Avad ve Türk Kızılayı ekiplerince bölgeye bir yemek arabası ve 9 personel tahsis edildi. Chulo köyündeki caminin minaresi yıkılırken, birçok evde çizikler ve çatlaklar meydana geldi. Afet ve acil durum ekipleri köylerde çadırlar kurarak vatandaşlara yardım etmeye çalışırken, Kızılay ekipleri depremzedelere sıcak yemek dağıttı.

Birçok ev ve ahırın kullanılamaz hale geldiği depremde çok sayıda büyükbaş ve küçükbaş hayvan telef oldu. Kış yaklaşırken havaların soğumaya başladığı Ardahan’da vatandaşlar endişeyle beklemeye devam ediyor.

Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Ardahan’ın Göl ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından şu ana kadar 50 artçı sarsıntı yaşandı. Toplam 60 ihbar 112 acil çağrı merkezine ulaştı. Alınan bilgiye göre 112’den, depremde 2 evin duvarı çöktü, 3 kişi yaralandı.Bölgede yürütülen çalışmalara destek olmak amacıyla Erzurum ve Kars Avad bölge müdürlüklerinin yanı sıra Başkanlığımız’dan da ekipler bölgeye sevk edildi. .İlgili kurumlarla koordineli olarak anket çalışmaları devam etmektedir.Yemek arabası ve 9 personel görevlendirilmiştir.Türk Kızılayı tarafından bölgede.Gelişmeleri takip ediyoruz.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir