"Enter"a basıp içeriğe geçin

Anadolu rüzgarları Tuzla üzerinde esiyor

Tuzla Belediyesi ve Vatandaş Dernekleri lezzeti, müziği ve kültürüyle Anadolu’nun her köşesini Tuzla’ya taşıyor. 33 ildeki yurttaş dernekleri 23 Ekim’e kadar Tuzla’yı yöresel tatları ve kültürleriyle renklendirecek. Tuzla Belediye Başkanı Dr. adi Yazıcı, “Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürlerin Buluşması” programına katılarak tüm hemşehrilerinin derneklerini ziyaret etti. Her yöreden kendisine sunulan yemeklerin tadına bakan Şef Yazıcı da program kapsamında dans etti. Programın ardından Başkan Yazıcı, “Büyük bir şehirde gelenek ve göreneklerimizi yaşarken aynı zamanda bu şehirde yaşarken sosyal, kültürel ve ekonomik olarak ortak paydada buluşmaya çalışıyoruz. Tuzla’da ve birlikteyiz. İstanbul’un ortak paydasında, birlik ve beraberlik, ülkemiz ve dayanışması adına gelenek ve göreneklerimizi yaşatıyoruz.

Tuzla Belediyesi, Anadolu’nun eşsiz kültürünü İstanbullularla buluşturmak için özel bir program düzenledi. İstanbul’un Anadolu’ya açılan kapısı Tuzla, diğer vatandaş dernekleri ile Tuzla Marina’da gerçekleştirilen “Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürlerin Buluşması” programıyla Anadolu’ya dair bilgileri tazeliyor. 33 ildeki vatandaş meclisleri, İstanbulluları 23 Ekim’e kadar yerel lezzetleri ve yerel kültürleriyle Tuzla’da ağırlayacak.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. adi Yazıcı, Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşması’na katılarak hemşehrilerinin tüm derneklerini ziyaret etti. Cumhurbaşkanı’na AKP Genel Merkezi’nde Mahalli İdareler Başkan Yardımcısı Yazıgi ve Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman eşlik etti. Başkan Yazıcı, programa katılan tüm ulusal derneklerin stantlarını ziyaret ederek yöresel yemeklerin tadına baktı. Belediye Başkanı Yazıgi Halay, Tuzla belediyesi halk oyunları ekibiyle dans etti.

“Anadolu mayası ile yoğrulmuş bir milletiz.”

Tuzla Belediye Başkanı d. adi Yazıcı, “Vatan Oğulları dernekleri ile 12-13 yıldır yapmaya çalıştığımız ‘Tuzla’dan Anadolu’ya Anadolu’dan Tuzla’ sloganıyla programımızda yer alıyoruz. Anadolu Tuzla İstanbul Anadolu ile dolu yani Anadolu mayasıyla yoğrulmuş bir milletiz işte bu yüzden bu kadar güçlüyüz Anadolu gelenekleri yaşadığımız yere, nefes aldığımıza, kazandığımız yere saygı duymamızı emrediyor bu yüzden Anadolu’ya her zaman saygılıyız , atalarımızın yaşadığı, doğup büyüdüğümüz Tuzla’dan Aslında büyük bir şehirde yaşarken gelenek ve göreneklerimizi yaşamaya çalışıyoruz ve aynı zamanda bu şehirde ortak paydada buluşmaya çalışıyoruz. sosyal, kültürel ve ekonomik temellere dayanmaktadır.Tuzla’da ve İstanbul’un ortak paydasında bir aradayız.Ülkemizin birlik ve beraberliği için gelenek ve göreneklerimizi yaşatıyoruz.

“Tuzla ile ortak paydada birleşerek Tuzla’mızı güçlendiriyoruz”

Başkan Yazıcı, “Demokratik yapının oluşması için örgütlü bir toplum gerekir. Örgütlü bir toplumda yurttaş dernekleri en önemli dinamiklerden biridir. STK’lar için en aktif ve yaygın çalışma biçimlerinden biri olarak katılımcı demokrasi istedik. Bizim toplumumuzda vatan evlatlarının dernekleri ile birlikte Tuzla’da doğduk, nereden gelirsek gelelim Tuzla ortak paydasında birleşiyor ve Tuzla’mızı güçlendiriyoruz.Vatandaşlarımız demokrasimiz için çok önemli bir dinamik ve toplumumuz için.

“Tuzla hızla gelişiyor ve gelişiyor”

AKP Genel Merkezi Mahalli İdareler Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, “Ülkemin AKP Yönetim Kurulu Başkanı’nı Anadolu kültürünü yaşattığı için kutluyorum. Uzun zamandır takip ediyorum. Buradaki etkinliklere geldim. Tuzla hızla gelişiyor ve gelişiyor.” Öte yandan Anadolu kültürünü yaşatmak için yılda birkaç kez bu tür etkinlikler düzenleniyor.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir