"Enter"a basıp içeriğe geçin

Adana ve Samsun’da köklenme süreci

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adana ve Samsun’da uyuşturucu kaçakçılığı operasyonlarında toplam 303 seyyar satıcının tutuklandığını duyurdu.

Adana Emniyet Müdürlüğü İl Güvenlik Yönetim Sistemi Merkezi’ne açıklama yapan Bakan Soylu, Adana ve Samsun’da yaşanan “köklenme süreci” ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, yaklaşık 9 aydır süren teknik takibin ardından başlayan süreçte Adana’da 211, Samsun’da 92 kişinin tutuklandığını bildirdi. Bakan Soylu, “Bugün Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda, Adana Emniyet Müdürlüğümüz ve Samsun Emniyet Müdürlüğümüz, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Şubemiz, Adana ve Samsun Polisi Narkotikle Mücadele Müdürlüğü ve diğer birimlerin koordinasyonunda göreve başlayacak. Sabah saat beşte Emniyet Genel Müdürü, Adana Valisi, Adana Emniyet Müdürü ve Narkotikle Mücadele Komutanı ile birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü kahramanları ile sabah 4:30’da yola çıktık. Samsun’da sabah 07:30 yani iki buçuk saat içinde 211 sokak satıcısını bir saat içinde, 92 sokak satıcısını da eş zamanlı operasyonda gözaltına aldılar Operasyona 2 bin 37 polis katıldı. Aynı zamanda 22 uyuşturucu köpeği, bir helikopter ve bir drone da bu operasyona ekibimizin yanı sıra katıldı.”

“Uyuşturucu belasını ülkemizden çıkaracağız”

Bu sözde uyuşturucu belasını tamamen ortadan kaldırmak istediklerini kaydeden Soylu, “Polis ve jandarma güçlerimiz uyuşturucunun ortadan kaldırılması için büyük çaba sarf ediyor. Bu uyuşturucu belasını yurt içinde ve yurt dışında ülkemizin dışına çıkaracağımıza inanıyoruz. .Sınırlarımızda.” Gençlerimizin geleceği için büyük tehdit oluşturan uyuşturucu belası ve terörle, suç ve suçlularla her alanda mücadele ederken sonuna kadar. Sevgili milletimiz bize güveniyor, aziz milletimiz de bize güveniyor.”

Soylu, Avrupa’da ilaç enjeksiyonunun adeta devletin kendisi tarafından yapıldığını söyledi:

“Uyuşturucu dükkanları ve eczaneler açılıyor. Amerika daha da ileri gidiyor ve neredeyse uyuşturucu kasabaları oluşuyor. Ve çevre coğrafyanın tüm zorluklarına rağmen, özellikle bu ilaçların Ortadoğu’dan ve diğer noktalardan gelmesini engellemek için yapılan tüm mücadeleye rağmen. , hem Türkiye’de hem de özellikle Afganistan’dan, yakın komşumuz İran’dan ve birçok yerden uyuşturucu satıyor, doğal uyuşturucu ve sentetik uyuşturucuları Avrupa’dan Türkiye’ye ve Türkiye dışındaki yerlere, sentetik uyuşturucuların özellikle Körfez ülkelerine transferini önlemek için. Ortadoğu’da yurt içi ve yurt dışı birçok operasyona imza atıldı ve başlatılmaya devam edecek.”

Bakan Soylu, “Öncelikle Türkiye genelinde bu mücadeleyi yürüten Emniyet ve Jandarma Teşkilatımıza, tüm arkadaşlarımıza ve işbirliği içinde olduğumuz tüm savcılarımıza ve yargı camiasına teşekkür ediyorum. Bu savaştaki işimiz. Allah yardımcımız olsun. İnanıyorum ki bu bela Türkiye’de de var.” Tanrı seni korusun. Teşekkür ederim. Bu operasyonlar uyuşturucu tacirlerinin tutuklanma sürecidir. Savcılık tarafından teknik takip ve mahkeme kararı ile 9 ay süreyle takip edildi. Yani buradaki en önemli konulardan biri, bazen burada en önemli konulardan biri bir şey söylüyorlar, doğru. Neden içeri girmediğini merak ederek köşe başında satıldığını görüyoruz. Aslında onları görüyoruz. Onları mahkeme kararıyla gözaltına alıyoruz. Sonra uzun bir aradan sonra oradaki satıcıya ulaşıyoruz ve satıcıyı satıcıdan satıcıya götürmeye çalışıyoruz sonunda köklenme ile kastettiğimiz tam olarak bu. Yani tüm teknik imkan ve kabiliyetlerimizle, köküne inebilecek bir sabırla bu operasyonları gerçekleştiriyoruz.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir