"Enter"a basıp içeriğe geçin

Adalet Bakanı Bozdağ: “Biden veya Avrupa Birliği’nin uyguladığı stratejiler Türkiye’yi parçalamayacaktır”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD Başkanı Joe Biden’ı eleştirerek, “ABD Başkanı Biden, ‘Arkadaşlarımızla birlikte yeni bir strateji uygulayacağız’ dedi. Ama ben bunu burada ifade etmek istiyorum. Biden’ın ya da Avrupa Birliği’nin uyguladığı stratejiler yol göstermeyecek. Türkiye’nin parçalanmasına… Çünkü bu millet taktiklerini, stratejisini, icraatını her zaman kendi başına yapar.”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bursa programı sonunda Bursa’da AKP başkanlığını ziyaret etti. Bozdağ, ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarda, “Türkiye’nin ilerlemesini durdurmak isteyen, gelişmesini durdurmak isteyen, Türkiye’yi durdurmak isteyenler Cumhurbaşkanımızı durdurmak isteyenlerdir. Çünkü tüm uluslararası güçler bunun yolunu çok iyi biliyor. Türkiye’nin büyük yürüyüşünü durdurmak cumhurbaşkanımızı durdurmaktır.Terörle mücadeleyi sınır dışına taşıdık.Uluslararası güçler, oradaki teröristler dahil tüm çevreler, Türkiye’yi istediği yöne hareket ettirmek için Türkiye’yi durdurmak istiyor. Bunu yapmak Türkiye liderinin yolunu kesmektir. Bu yüzden ABD Başkanı Biden, “Arkadaşlarımızla yeni bir strateji uygulayacağız” dedi. Türkiye’nin parçalanmasına yol açmaz. Çünkü bu millet her zaman kendi taktik ve stratejisini yapar ve uygular. Olacaktır” dedi.

“Siyasi istikrar olmadan güven olmaz”

Milletimiz 2023 sandıkta Türkiye’nin yeni istikametini daha güçlü belirleyecek olan tüm hesapları yeniden yapacak, gerektiğinde toplayacak, gerektiğinde çoğaltacak, gerektiğinde bölecek. Değerli kardeşlerim, Türkiye’nin büyümesinin ve gelişmesinin birçok nedeni var. Bozdağ, en önemli şeyin siyasi istikrar, güçlü güç, iyi yönetim ve bunun yarattığı güven ortamı olduğunu söyledi. İyi bir yargı yoktur, güven olamaz. O ülkede huzur ve güven bulamazsın. Bugün Suriye’de istikrar var mı? Güçlü bir gücünüz var mı? Irak’ta mı, Afganistan’da mı, Ukrayna’da mı, Libya’da mı? Libya, Ukrayna, Afganistan ve Suriye’deki en zengin ve en güçlü ben olsaydım, buna değer miydi? Bundan sonra huzur, istikrar, güven, zenginlik, sağlık, güç, güç olmadıktan sonra size fayda sağlamayacaktır. Bütün bunlar bize barış, istikrar ve güven ortamında daha fazla fayda sağlıyor. Bu nedenle bir Türk milleti olarak her zaman “Allah devlete ve millete acı vermesin” diye dua ediyoruz. Allah kimseyi yersiz, vatansız, devletsiz, bayraksız, devletsiz bırakmaz. En büyük zenginliğimiz vatanımız, devletimiz, bayrağımız ve vatanımızdır. Güvenliğimiz, istikrarımız ve yönümüz. Bu nedenle Bursa halkı Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak isteyenlere fırsat vermemelidir.”

Tablo 6 için Eleştiriler

Bakan Bozdağ, altılı masa toplantılarını eleştirdi ve “Neredeyse bir yıl oldu değil mi? İkinci tura başladılar. Birbirlerini kapıda karşılarlar, selamlarlar, yemek servisi yapar ve sohbet ederler. Ne hakkında konuştuklarını gerçekten bilmiyoruz. Onlar da bir bildiri yayınlar ve dağılırlar. Bir karar verdiler mi? sayı. Ürettikleri bir proje var mı? sayı. Türkiye’ye vaat ettikleri çek dışında bir şey var mı? Yer yok. Yol haritasını nasıl tanımlayacaklar? Bunu incelemek için bir komite oluşturdular. Geçişi nasıl yapacaklar? Bunu incelemek için bir komite oluşturdular. Bir işi komisyona havale ettiğinizde çalışmıyor. Bütün işleri komitelere devrettiler. Allah korusun, 7’li sofra, tedirgin, karar veremeyen, masaya koymak istediği konuları masaya yatıran, Türkiye bir ülkenin idaresi altında olsa bile konuştuklarında sonuçlarından endişe edenlerden oluşsa. Allah’ın terk ettiği, eğer Türkiye ciddi bir sorunla karşı karşıyaysa O zaman buluşup konuşurlar, anlaşıp birbirlerini ikna edene kadar ve kim atı alırsa Escudar’dan geçer.

Bakan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

Türkiye’nin böyle bir zamana ihtiyacı yok. Seçimlerden önce bile koalisyon şeklinde bakanlıkları, bürokratları, başkan yardımcılarını bölecek bir anlayışla ülkedeki yönetimi ve imkanları parça parça böleceğiz diyen bir anlayışla karşı karşıyayız. Buna kimsenin hakkı yoktur. Türkiye anayasa ile yönetilmektedir. Zaten “Biz geldiğimizde Anayasaya göre idarenin yetkisinden başka bir yetki kullanacağız” diyorlar. bu ne demek? “Şef hangi yetkileri kullanacak, hangi yetkileri kullanmayacak, onları protokole bağlayacağız.” Ona göre kullanacak. Cumhurbaşkanının yetkileri anayasada yazılıdır. kişisel güçler. Bazıları devredilebilir, ancak başkan kişisel yetkilerini nasıl devredecek? Şimdi ‘Biz geldiğimizde Anayasa’yı bir kenara koyacağız’ diyorlar. Anayasamızın metni gibi düşüneceğiz. Cumhurbaşkanı ülkeyi anayasa yerine bizim belirlediğimiz protokole göre yönetecek. Anayasayı tanımayacaklarını, anayasaya riayet etmeyeceklerini, kendi koydukları protokole göre ülkeyi yöneteceklerini, nasıl yapacaklarını sanacak kadar sisli bir yapının bu ülkeye bir faydası var mı? ülkenin bakanlıklarını ve bürokratlarını bölecek mi? Az önce Türkiye’nin kazandığını, siyasi istikrar, güçlü güç, iyi yönetişim ve yarattığı güveni kazandığını söyledim. Lütfen bu ortamın bozulmasına izin vermeyin.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir