"Enter"a basıp içeriğe geçin

Abdullah Ayaz, Wali Jankıri:

Haziran-Eylül ayları arasında Çankırı’daki faaliyetler ve gelişmeler hakkında bilgi veren Çankırı Valisi Abdullahi Ayaz, “Mart ayından bu yana koronavirüs nedeniyle 37 kişi hayatını kaybetti” dedi.

Çankırı Valisi Abdullahi Ayaz düzenlediği basın toplantısında Çankırı’da devam eden çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi. Toplantıya Vali Yardımcısı Recep Yüksel katıldı. Görüşmede Vali Ayaz, İl Özel İdaresi, Jankırı İlçe Emniyet Müdürlüğü, Shankiri İlçe Jandarma Komutanlığı ile Haziran-Eylül ayları arasında eğitim ve sağlık alanında yürütülen çalışmalar, projeler ve gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

“Haziran ve Eylül ayları arasında 244 kilometre yol kat ettik.”

Vali Ayaz, köy yollarında 442 projenin tamamlandığını, tüm yol projelerine 141 milyon 308 bin 786 lira tahsis edildiğini belirterek, “Kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın yaşam standardını yükseltmek için elimizden geleni yapacağız. “Özel idareden ciddi bir bütçe kullandık bu yol Haziran’dan Eylül’e kadar sürüyor.” “Mayıs ayları arasında 244 kilometre yaptık ve köy yollarında 442 proje tamamlandı ve çalışmalar devam ediyor.”

Vali Ayaz, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için yapılan çalışmalara değinerek, “Kadına yönelik şiddet gündem maddelerinden biri ve bunu çok önemsiyoruz ama halen 198 işlemi uyguluyoruz, elektronik ortamda 8 işlemi hayata geçirdik. Kelepçeleme Şu anda herhangi bir önlem yok Önleyici eğitim ve bilinçlendirme aşamasında yöneticileriz ve bu konuda erkeğe şiddet konusunda eğitimlerimize devam ediyoruz..Hedef kitle.. Kadına şiddeti önlemek Çocuklarımızı bundan uzak tutmalıyız Okulda şiddet “Belki sokaktaki bir hayvana yapılabilir, belki eşi büyüdüğünde, çocuğuna da olabilir. Bu nedenle eğitim çerçevesinde şiddetle mücadeleye devam ediyoruz.”

Trafik işlemleriyle ilgili konuşan Ayaz, “Salgın nedeniyle trafik verileri biraz daha düşüktü. Salgın dışında olduğumuz için bu veriler biraz arttı. Geçen hafta İstanbul’da tek taraflı trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybetti. Atkaracallar.Ölülerden biri yaşlı bir çocuk.Bir yaşında.İkisi arkada oturuyor.” Hanım ve çocuk hayatını kaybetti. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Hız konusunda emniyet kemeri ve yaya geçidi konusunda uygulamalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Koronavirüs verileri hakkında bilgi veren Ayaz, Çankırı’da koronavirüs nedeniyle toplam 659 kişinin hayatını kaybettiğini bildirerek, “Tedavisi devam eden 3 hastamız var. Maalesef bu hastalardan birinin aşısı yok. Mart ayından bu yana Kovid-19’dan 37 kişi öldü.” kaybettiler.

Vali, Ayaz vatandaşlarını Corona virüsüne karşı aşı yaptırmamaları konusunda da uyardı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir